Apple Watch modellerinin satışı ABD'de yasaklanıyor! İşte nedeni...

ABD'de, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışlarına yasak getirildi. İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından verilen karara göre, Apple'ın tıbbi teknoloji şirketi Masimo'nun kandaki oksijen sensörü teknolojisiyle ilgili patentlerini ihlal ettiği belirlendi. Bu nedenle, ABD'deki Apple Store'larında Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışı bu hafta sonundan itibaren durdurulacak.

Satışlar askıya alınacak

Masimo ile 2020 yılından bu yana devam eden patent ihlali konusundaki hukuki mücadelesini kaybeden Apple, kararın ardından ABD'deki online ve perakende mağazalarında Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışını askıya alacağını duyurdu. Satışların durdurulması, özellikle kandaki oksijen seviyesini ölçme özelliğine sahip olan yeni nesil Watch modellerini etkileyecek; ancak bu durum, bu sensöre sahip olmayan Watch SE'yi etkilemeyecek. ITC'nin kararı, önceki satışları ve onarımları da garanti süresi dahilinde muaf tutuyor ve Türkiye pazarını etkilemeyeceğini vurguluyor.

Öte yandan, şu ana kadar satılan cihazların normal şekilde çalışmaya devam edeceği belirtiliyor. Kandaki oksijen seviyesini ölçme özelliği devam edecek, ancak Watch Series 9 ve Ultra 2'nin ABD'ye ithalatı 25 Aralık'tan itibaren durdurulabilir.

Apple, ITC'nin kararına itiraz ettiğini ve ABD'deki satışları en kısa sürede yeniden başlatmak için yasal seçenekleri takip edeceğini belirtti. Kararın 60 günlük inceleme süreci ise halen devam ediyor.

Etiketler Apple ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800