Apple, telefonları yavaşlattığını itiraf etmişti: Tazminat ödemeleri başladı

Apple, bazı iPhone modellerini bilinçli bir şekilde yavaşlattığını itiraf ettikten sonra, bu skandalın bir sonucu olarak 500 milyon dolarlık ceza ödemeye başladı.

"Batterygate" olarak anılan 2017 olayında, birçok kişi Apple'ın kullanıcıları en yeni iPhone modellerine geçmeye zorlamak amacıyla cihazları kasıtlı olarak yavaşlattığını iddia etmişti.

Cihazlarını kasıtlı olarak yavaşlatma suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Apple, ABD'deki iPhone kullanıcılarına 500 milyon dolarlık bir tazminat ödemeyi kabul etmişti. Bu tazminat, 3 milyon iPhone sahibine etkilenen her model için 92 dolarlık bir ödeme hakkı tanıdı.

Kullanıcılar geri ödeme alıyor

Ödemelerin, 21 Aralık 2017 tarihinden önce iOS 10.2.1 veya sonraki bir sürümü çalıştıran iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE sahipleri ile iOS 11.2 sürümünü kullanan iPhone 7 veya 7 Plus sahipleri için geçerli olacağı belirtildi. Hak sahipleri, ödemelerini almak için bu ayı beklerken, bazı kullanıcılar şimdiden geri ödeme aldıklarını bildirdi.

Ödemeyi talep etmek isteyen kullanıcıların ise en geç 6 Ekim 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyordu. Ayrıca, Apple'ın pil skandalı sadece ABD ile sınırlı kalmadı; şirket, Kanada ve İngiltere'de de benzer iddialar için tazminat ödemeyi kabul etti.

Etiketler iPhone Apple Tazminat
Yorumlar
Kalan Karakter 800