Apple akıllı saatlerinin ABD'de satışı yasaklandı

Apple, patent anlaşmazlığı sebebiyle Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un satışının yasaklanmasına karşı çıkarak itirazda bulundu.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın en son akıllı saat modelleri olan Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un ABD'de satışı, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Masimo adlı tıbbi izleme teknolojisi şirketinin ekim ayında yaptığı şikayet sonucunda yasaklandı.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Komisyonun bu akıllı saatlerin ithalatını ve satışını durdurma talimatına karşı veto kullanmama kararı aldı, ve bu kararın kesinleştiği 25 Aralık tarihine kadar Apple'ın söz konusu modellerini ülkede satmaması gerekti.

İki patent ihlali

ABD Ticaret Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Masimo ve Cercacor Laboratories'e ait iki patenti ihlal ettiği tespit edilen Apple'a karşı alınan kararın dikkatlice değerlendirildiği ve kararın kesinleştiği belirtildi.

Apple, bu karara itiraz etmek amacıyla ABD Federal Temyiz Mahkemesine başvurdu. Şirket, saatlerin yeniden tasarlanmış versiyonlarının Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğine dair ABD Gümrük ve Sınır Korumasının 12 Ocak tarihine kadar bir değerlendirme yapmasını bekliyor.

Apple akıllı saatlerinin ABD'de satışı yasaklandı resim: 0

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, ekim ayında, Apple Watch'un kandaki oksijen seviyelerini ölçme özelliğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiği kararına varmıştı.

Apple, 18 Aralık'ta yaptığı açıklamada, patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un satışlarını kendi mağazalarında durduracağını duyurmuştu. Ancak, Apple'ın kandaki oksijen seviyelerini ölçme özelliğini içermeyen diğer akıllı saat modelleri, örneğin Apple Watch SE gibi, bu anlaşmazlıktan etkilenmeyecek.

Etiketler Apple ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800