Apple akıllı saatlerine de yapay zeka geliyor! Apple CEO'su Tim Cook açıkladı

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin yapay zeka alanında çığır açacağını açıkladı. Cook, Apple'ın akıllı saatlerine de yapay zeka özelliklerinin geleceğini söyledi.

Apple kullanıcıları, şirketin yapay zeka teknolojisinde izleyeceği yolu merak ediyor. Bugün hissedarlar toplantısında Apple CEO'su Tim Cook, şirketin yapay zeka teknolojisi ve özelliklerini geliştirmek için önemli bir bütçe ayırdıklarını belirterek, üretken yapay zeka konusunda büyük bir potansiyel gördüğünü ifade etti.

Cook, Şubat ayının başlarında üretken yapay zeka özelliklerinin yıl sonuna kadar gelebileceğini duyurmuştu; ancak bugünkü toplantıda, Apple'ın yapay zeka planlarına dair şimdiye kadar yapılmış en etkileyici açıklamayı yapmış oldu.

Apple Watch'a da yapay zeka geliyor

Yapay zeka alanında çığır açacaklarını belirten Cook, "Bu yılın ilerleyen dönemlerinde, geleceği yeniden tanımlayabileceğine inandığımız bir başka teknoloji olan jeneratif yapay zeka alanında çığır açacağımız yolları sizlerle paylaşmayı dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

Apple'ın akıllı saatleri de yapay zeka özelliklerinin geleceğini söyleyen Tim, "Yapay zeka, günlük işlerden en önemli işlere kadar her türlü görev için kullanıcılarımızın hayatına dokunacak. Yapay zeka, Apple Watch'un antrenmanlarınızı takip etmenize yardımcı olmasını, yürüyüşe mi yoksa yüzmeye mi gittiğinizi otomatik olarak algılamasını sağlıyor. Bir araba kazası geçirdiğinizde iPhone'unuz yardım çağırabiliyor"

Mac cihazları için de yapay zeka özellikleri geliştirdiklerini açıklayan CEO, "Apple silikonundan güç alan her Mac, olağanüstü yetenekli bir yapay zeka makinesi. Aslında bugün piyasada yapay zeka için daha iyi bir bilgisayar yok." diye konuştu.


 
 
 
 

Etiketler Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800