Android ve iOS için Xbox game store tarihi belli oldu!

Microsoft, yoğun çalışmaların ardından Android ve iOS için Xbox Game Store'un çıkış tarihini ve ilk oyunlarını duyurdu. İşte detaylar...

Güncelleme:

Bilgisayarlarında Xbox Game Pass aboneliği olan ve aynı deneyimi mobilde de yaşamak isteyen oyuncular, uzun bir süredir Microsoft'un bir duyuru yapmasını bekliyordu. Bugünkü konuşmada Xbox yöneticisi Sarah Bond'un açıklamalarıyla birlikte, Android ve iOS için Xbox Game Store'un çıkış tarihi ve ilk çıkacak oyunlar nihayet netlik kazandı. İşte Xbox Game Android ve iOS için çıkış tarihi...

Son zamanlarda tanıtılan işlemciler ve telefonlarla birlikte, mobil oyun sektörü hızla gelişmeye başladı. Bu hızlı gelişmeye şimdi Microsoft da bir adım atıyor. Resmi duyuruya göre, Xbox mobil oyun mağazası Temmuz ayında Android ve iOS işletim sistemleri için indirilebilir olacak. App Store ve Google Play Store'a rakip olarak gelecek Xbox Game Store, üçüncü parti bir uygulama olarak indirilebilecek.

Android tarafında, üçüncü parti uygulamaları indirip kurmak zaten mümkünken, iOS için durum biraz farklı. Şu an için yalnızca Avrupa'da üçüncü parti uygulamalara izin veren Apple'ın, Microsoft'a bu izni verip vermeyeceği zamanla belli olacak.

Bond'un açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla, firmanın uygulamayı tüm cihazlarda, tüm ülkelerde ve bir indirme limiti olmaksızın sunabilmesinin tek yolu, tarayıcı üzerinden indirmeye izin vermek. Xbox Game, Android ve iOS için tanıtıldığında ilk oyunlar arasında Candy Crush ve Minecraft gibi oyunlar bulunacak.

Xbox Game Store'un mobil versiyonu, güncellemelerle oyun kütüphanesini genişleterek kullanıcılara kaliteli bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Üçüncü parti bir uygulama olarak yayınlanacak olması da kullanıcılar için daha kolay bir kullanım sağlayabilir.
 
 
 
 
 

Etiketler oyun
Yorumlar
Kalan Karakter 800