Amazon Türkiye’deki ilk lojistik üssünü açtı! İşte harcadığı dev rakam!

Amazon, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Firmanın Türkiye’de ilk lojistik üssünü de açtığı görüldü. Üstelik harcanan rakam ise tam 100 milyon dolar.

Güncelleme:

Amazon, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Firmanın Türkiye’de ilk lojistik üssünü de açtığı görüldü. Üstelik harcanan rakam ise tam 100 milyon dolar. Açıldığı yer ise İstanbul Tuzla.

Resmi tören ile yapılan açılışa pek çok siyasi katıldı. Katılanlar arasında TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu oldu. Ayrıca basın mensupları da açılışa büyük ilgi gösterdi.

Amazon Türkiye’deki ilk lojistik üssünü açtı! İşte harcadığı dev rakam! resim: 0

Yüzlerce kişiye istihdam oldu

Eylül 2022 yılı itibari ile faaliyetlerine başlayan ve bölgedeki yüzlerce kişiye istihdam sağlayan merkez, müşteri taleplerinin karşılanmasına büyük katkı sağlıyor. Açılış töreni için Erdoğan tarafından gönderilen mesajda da “Ülkemizdeki ticari faaliyetlerine 5 yıl önce başlayan Amazon Türkiye’nin bugün 45 bin müteşebbisle birlikte 500 milyon avroluk bir ihracat başarısını yakalaması, her türlü takdiri hak etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Türkiye Yüzyılının önemli göstergelerinden bir tanesi olan bu ifadeler ile birlikte Amazon’un ilk lojistik merkezi de faaliyete tam olarak geçmiş oldu. Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott açılışta yaptığı konuşmada ise Amazon’un Türkiye’deki kobileri desteklemeyi sürdüreceğini söyledi. Aynı zamanda 2025 yılına kadar tüm operasyonlar kapsamında yenilenebilir enerjiye geçeceklerinin de altını çizdi.

Etiketler Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800