Amazon Prime Video reklamlı olacak: İşte fiyatları...

Amazon Prime Video'ya zam geldi. Peki aylık fiyatları ne kadar oldu?

Türkiye pazarında ilk gününden itibaren büyük ilgi gören Amazon Prime, enflasyona rağmen uzun bir süre 7,90 TL'lik aylık abonelik ücretiyle müşterilerine hizmet sunmaya devam etti. Amazon Prime, sunduğu birçok hizmetin yanı sıra Prime Video hizmetini de sağlayarak beğeni topladı. Rakiplerinin stratejisini benimseyerek bu başarıyı sürdürmeyi planlıyor.

Netflix ve Disney, 2022'nin sonlarında reklam destekli planlarla kullanıcılarının karşısına çıkarak dikkat çekmişti. Bu stratejiye Exxen gibi yerel platformlar da katıldı. Amazon Prime Video, bu reklam destekli katman uygulamasına son veren son büyük platform olarak dikkat çekiyor.

Aylık fiyatı ne kadar?

Amazon aboneliği, hızlı ve ücretsiz kargo, Prime Gaming ve Prime Video gibi ayrıcalıklar sunarak aylık 39 TL karşılığında sunuluyor. ABD'de 14,99 dolara sağlanan bu hizmetin artık reklamlı bir katmana sahip olacağı ve reklamsız katmana geçişin ek 2,99 dolar ücret karşılığında mümkün olacağı duyuruldu.

Amazon'un, maliyetleri azaltmak ve reklamlardan daha fazla faydalanmak amacıyla yeni bir abonelik yöntemi getirdiği belirtiliyor. Şirketin reklam geliri 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 20 civarında artmış, bu da şirketin reklamları Prime Video platformuna daha fazla entegre etmeye yönelik bir adım olarak yorumlanıyor.

Etiketler Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800