Akıllı telefonlar bizi dinliyor mu?

Günlük hayatta, bir konu hakkında konuştuğumuzda, akıllı telefonlarımızdaki herhangi bir uygulamada o konuyla ilgili reklam sunulduğuna denk gelmişizdir. Bu durumla karşılaşıldığında acaba ‘Telefonlarımız bizi dinliyor mu? sorusunu sorarız. İngiliz Daily Mail bununla ilgili bir deneme yaptı.

Güncelleme:

İngiliz Daily Mail’in akıllı telefondaki reklama ilişkin denemesi şu şekilde yapıldı; Samsung Galaxy model bir akıllı telefon ile Google hesabı oluşturuldu. 22 yaşında Robin hayali bir isme oluşturulan adresle bir Facebook hesabı oluşturuldu. İki gün süren testlerin ardından telefonların böyle bir politika yürütmediği ortaya çıktı.

Firmanın ağ güvenliğinden sorumlu olan Barrier Networks’ten Jordan Schroeder, şirketlerin telefonunuzu kullanarak bilgi toplamasının oldukça pahalı bir yöntem olduğunu belirterek, bunun başka kolay yolların olduğunu belirtti. Ancak hepimizin bildiği gibi yaptığımız aramalar doğrultusunda reklamlar algoritmasının oluşturulduğu kanıtlandı.

Reklamlarınızı kontrol edebilirsiniz

myadcenter.google.com adresine giderek reklamlarınızı kontrol edebilirsiniz. Bu adresten belirli konulardaki reklamların daha fazla gelmesini sağlarken bazı hassas konulardaki reklamları da engelleyebilirsiniz. Bu adresteki “Gizliliği yönet” sekmesinden “Kişiselleştirilmiş reklamlar” yazan butona tıklayın. Buradan kapat diyerek özelleştirebilirsiniz.

Bu hafta zamana yenilmeyin!Bu hafta zamana yenilmeyin!Eğer haftanızı bu listeye uygun bir şekilde planlarsanız, zamanı kontrolünüz altında tutmanız kolaylaşacak. Bir türlü bitmiyor dediğiniz işlere hızla tik atmanız, zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak ve kendinize özel vakit ayırabileceksiniz.

 

Etiketler akıllı telefon
Yorumlar
Kalan Karakter 800