Bu hafta zamana yenilmeyin!

Eğer haftanızı bu listeye uygun bir şekilde planlarsanız, zamanı kontrolünüz altında tutmanız kolaylaşacak. Bir türlü bitmiyor dediğiniz işlere hızla tik atmanız, zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak ve kendinize özel vakit ayırabileceksiniz.

Güncelleme:

Haftanın ilk mesai gününde doğru zaman yönetimiyle, zamanı kontrolünüz altında tutun. Üretkenliği ve verimliliği arttıran zaman yönetimi; zamanı bilinçli bir şekilde kontrol etmenizi sağlayabilir. İhtiyacınız olan tek şey, planlama.

Zamanı doğru yönetmek için ne yapılmalı? İşte doğru zaman yöntemi yolları...

Zordan kolay olana doğru işleri yapmak

Zordan başlamak en iyisidir. Enerjiniz yüksek ve dikkatiniz keskinken zor işlerin altından kalkmak daha kolay olacaktır. Eğer, zor olanı sona bıraksanız stresini de gün boyunca hissedersiniz.

İşleri plana göre yapıp sürüncemede bırakmamak

Günlük bir plan yapın ve bu plana sadık kalmaya çalışın. Bir uygulama takviminde ya da ajandanızda bu planı oluşturabilir ve bitirdiğiniz işlerin üzerini çizebilirsiniz. İlerlediğiniz görmek sizi motive edecektir.

Bir işi bitirmeden diğerine geçmeyin

Zaman yönetimi yapmadan çalışanların yaptığı en büyük hata, işleri yarım yarım halletmektir. Yarım bırakılan her iş, yürüdüğünüz yolda tekrar geri dönmek anlamına gelir

Eldeki işe tüm enerji ile sarılın

İşleri bitirmek ve kendinize zaman ayırmak istiyorsanız işe odaklanmalısınız.

Yaratıcılıkla ilgili faaliyetler için zaman ayırmak

Çalışırken verdiğiniz molalarda sizi yoracak etkinlikler yerine yaratıcı faaliyetlere odaklanın.

Gereksiz ayrıntılardan uzak durmak

Ayrıntılar ciddi zaman kaybıdır. Detaycı olmak her ne kadar iyi olsa da ayrıntılara fazla takılmak zaman yönetiminin önünde ciddi bir engel oluşturacaktır.

Toplantılar zamanla sınırlamak

Uzayan toplantılar hayatınızdan çalar. Toplantıda işe ve işle ilgili gündem maddelerine odaklanmak size zaman kazandırır. Toplantılarda çoğu zaman iş dışında gündemler konuşulur ve sohbet koyulaştıkça gününüzün büyük kısmı masada kalır.

Engellenmeden çalışabilecek saatleri belirlemek

Ziyaretçileriniz, dertleşmek ya da sohbet etmek için uğrayanlarınız gününüzün çoğunu mu alıyor. İyisi mi onlarla geçireceğiniz süreye de sınır koyun ve kapınızı kapalı tutabileceğiniz zamanları önceden belirleyin.

İşi paylaşabilecek eleman yetiştirmek

Her şeye siz yetişemeyebilirsiniz ve çoğu işi sonuca vardırmak bir ekip işidir. Doğru bir ekibiniz varsa yeterince zamanınız da var demektir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800