AB, X'deki yasa dışı içerikler konusunda Elon Musk'a 24 saat süre verdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, son günlerde X sosyal medya platformunda şiddet içeren yasa dışı içeriklerin ve yanıltıcı bilgilerin yayıldığına dair uyarılarda bulundu. Komisyon, bu içeriklerin kaldırılması için platformun sahibi Elon Musk'a 24 saat süre verdiğini duyurdu.

Güncelleme:

AB Komisyonu'nun dijital hizmetlerden sorumlu üyesi Thierry Breton, X platformunun sahibi Elon Musk'a yönelik bir mektup gönderdi.

Mektubu X platformundan paylaşan Breton, mektubunda İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik saldırısının ardından X platformunun AB'de yasa dışı içerik ve yanlış bilgi yaymak için kullanıldığına dair bazı belirtiler bulunduğunu ifade etti.

Yalan ve manipüle edilmiş çok görüntü var

AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'nın içerikler hakkında belirli yükümlülükler getirdiğini hatırlatan Breton, bu yükümlülükler arasında ilgili makamlardan gelen uyarılar sonucunda şiddet içeren içeriklerin kaldırılması gerekliliği bulunduğunu ve ilgili makamların uyarılarına rağmen bu içeriklerin hala kaldırılmadığını gözlemlediklerini belirtti.

Ayrıca X platformunda yalan ve manipüle edilmiş pek çok görüntü ve bilginin yayıldığına dair bildirimlerin geldiğine vurgu yapan Breton, bu içerikler arasında İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olmayan, eski ve hatta bilgisayar oyunlarından alınan görüntülerin bulunduğunu ifade etti.

Breton, bu nedenle X platformunun gerekli tedbirleri alması ve ekibine bu konuda bilgi sağlaması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda X yetkililerinin Europol ve ilgili kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmalarını ve taleplere hızla cevap vermelerini istedi.

24 saat içinde kaldırılmazsa ceza uygulanacak

Mektubunda, "Bu talebe önümüzdeki 24 saat içinde hızlı, doğru ve eksiksiz bir yanıt vermenizi rica ediyorum. Cevabınızı DSA'ya uygunluğunuzla ilgili değerlendirme dosyamıza ekleyeceğiz. Olası bir soruşturmanın açılması ve uygunsuzluğun tespit edilmesinin ardından cezaların uygulanabileceğini hatırlatırım." ifadelerini kullandı.

Etiketler Elon Musk X
Yorumlar
Kalan Karakter 800