Tatil yolculuğunda avantajlı alternatifler!

Peş peşe gelen zamlardan sonra otomobille İstanbul-Bodrum arası gidiş dönüş yolculuk masrafı 4 bin TL’yi buluyor. Aynı güzergahta gidiş-dönüş 2 kişilik otobüs bileti de uçak bileti fiyatına yakaladı.

EN ÇOK BİLET İSTANBUL ÇIKIŞLI

Okulların kapanmasıyla tatil de başladı. Enuygun.com yolcuların yaz sezonunda seyahat tercihlerinden yola çıkarak yol masrafları analizi yaptı. Veriler hem otobüs hem de uçak bileti rezervasyonlarında büyük bir artış yaşandığını ortaya koydu. Buna göre, uçak bileti rezervasyonlarında öne çıkan ilk beş destinasyon Antalya, Dalaman, Bodrum, İzmir ve Lefkoşa olurken, biletlerin en çok İstanbul çıkışlı olması dikkat çekti. İstanbul-Antalya arası 2 kişilik gidiş-dönüş uçak bileti ortalama 2 bin 779 TL.

İSTANBUL – BODRUM OTOMOBİLLE 2 BİN 744 TL

Arabayla İstanbul’dan Bodrum’a gidiş dönüş benzin, otoban ve köprü geçiş ücretleri eklenince 4 bin TL’yi buluyor. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti dahil İzmir otobanının tek yön ücreti 459 TL. Haziranda gelen zamlar sonrası, benzinin litre fiyatı İstanbul’da 28,41 TL. İstanbul’dan Bodrum’a giderken 700 kilometrelik bir yolculuk yapılıyor. 50 litrelik deposu olan araçla yolculuk yapılırsa 100 kilometrede ortalama 7 litre yakıt harcar. Bu hesaba göre gidiş-dönüş yolculuk için 2 bin 744 TL’lik benzin tüketir.

4 KİŞİLİK YOLCULUKTA OTOMOBİL AVANTAJLI

İstanbul-Bodrum arası gidiş-dönüş 2 kişilik uçak bileti ise ortalama 2 bin 827 TL iken 2 kişilik gidiş-dönüş otobüs bileti ise 2 bin 120 TL tutarında. Buna göre 2 kişi seyahat edecekler için en avantajlısı otobüs ve uçak olurken 4 kişilik bir aile için araç daha avantajlı oluyor.

2 KİŞİLİK 1 HAFTALIK TATİL UÇAKLA DAHA UYGUN

 Bodrum’da apart otelde 2 kişi 5 gece ortalama konaklama fiyatı 3 bin 290 TL. Bodrum Havalimanı’ndan 5 günlük ekonomik bir araç kiralama fiyatı da toplamda 1.595 TL. Buna göre özel araçla Bodrum’a gidiş dönüş ücreti olan 4 bin TL’ye 5 gecelik ortalama konaklama ücretini ekleyince 2 kişi için 5 günlük bir Bodrum tatili 7 bin 290 TL oluyor. Bodrum’a uçakla gidip gelmek 2 kişi için 2 bin 120 TL. Bu fiyata 5 günlük araç kiralama fiyatı olan 1595 TL ve 5 gecelik konaklama fiyatı olan 3 bin 290 TL eklenince 5 günlük Bodrum tatili 7 bin 5 TL tutuyor.

Tuzağa dikkat! Mavi tur kâbusa dönmesinMavi yolculuk planlayanlara, tatil hayallerinin suya düşmemesi için kopya site, sahte numara ve kimlik kullanan dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800