Lüks otelleri ve plajlarıyla popüler bir tatil beldesi: Elounda - Girit

Dünya ünlülerini ağırlayan lüks otelleri, göz alıcı karakteri ve plajları ile popüler bir tatil beldesi Elounda – Girit...

Güncelleme:

Bir mayıs akşamı Rodos’tan kalkan feribot, şafak vakti Girit adasının ilk iskelesine varmıştı. Adalar seferi yapan Şehir Hatları vapuru gibi uğradığı iskeleler sonrasında, berrak denizini, sıcak güneşini, keyifli yürüyüşlerini ve araba sürüşlerini, tavernalarında taptaze balıklar ile deniz mahsulleri ile lezzetli mutfağını sunacak olan, kendi halinde küçük bir kasabaya, Agios Nikolaos’a, bırakmıştı.

Lüks otelleri ve plajlarıyla popüler bir tatil beldesi: Elounda - Girit resim: 0

Kartpostal

Ferrboattan çıkar çıkmaz hedefimiz olan Elounda Beach & Village yolunda arabanın penceresinden içeri giren Akdeniz’in kendine has mutluluk hormonları arttırıcı kokuları ve masmavi denizi manzarası ile daha ilk anlardan itibaren güzel bir tatil vaat ediyorum diyordu sanki. Bitmesin istediğim yolda yavaş seyrederek yaklaşık yarım saatte varmıştık Elounda Beach’e.

Lüks otelleri ve plajlarıyla popüler bir tatil beldesi: Elounda - Girit resim: 1

Kartpostal

Yıllar önce Atinalıların buraya akını, bu uykuya dalmış geleneksel balıkçı limanını gelişen bir tatil merkezine dönüştürmüş ve atmosferini arttırarak devam etmiştir. Elounda aynı zamanda 1964 Walt Disney “ The Moon-Spinners “ filminin, popüler BBC TV dizisi” Who Pays the Ferryman “ çekildiği,, 1970’lerin sonlarında Belinda Jones’un “ Out of the Blue “ romanının geçtiği yerdir.. 

Köy keyifli yürüyüşler için mükemmel bir başlangıç ​​noktası olabilir, köyün neresinde olursanız olun, körfezin güzel manzarasını hemen hemen garanti altına alırsınız. Suyu seviyorsanız, sahilindeki kristal berrak denizi de memnuniyetinizi arttırabilecektir. Sahili kumlu olup Korfos Lagünü sayesinde denizi sakindir. Restoranlarında genelde hepsi taze ve o koyda avlanan balıkları servis edilmektedir. Arzu edenler motorla yakınındaki Spinalonga adasına gidip gezebilirler. Ada üzerindeki etkileyici kalıntılar ve Venedikliler tarafından yapılan kale bulunmaktadır.  

Geceleri diskoya dönüşen popüler barlarıyla Elounda'da ayrıca bir şeyler atıştırabileceğiniz harika içki mekanları da vardır.

Lüks otelleri ve plajlarıyla popüler bir tatil beldesi: Elounda - Girit resim: 2

Elounda Beach Hotelwww.eloundabeach.gr

Mirabello Körfezi yakınında yer alan Elounda  çevresindeki muhteşem körfez manzaralı lüks otelleri , dünyanın her yerinden ünlüleri ağırlamaktadır. Özellikle son senelerde Elounda’ya sık sık gelen Rus milyarderler, Hollywood yıldızları tepelerdeki abartılı otellerde kalmakta ve ünlü yüzlerden bazılarına rastlamanız da mümkün olabilmektedir. Gelişen küresel turizm endüstrisinde, lüks turizm en hızla büyüyen Pazar segmentlerinden biridir.  Lüks arayan, zengin turistler kuşkusuz dünya çapındaki birçok turizm işletmesinin hedefidir.  Peyzajın çekiciliği,  iklim, sunulan yüksek standartlar, çok yüksek düzeyde kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleri ile Elounda en popüler turistik yerlerden biri olmuştur.

Lüks otelleri ve plajlarıyla popüler bir tatil beldesi: Elounda - Girit resim: 3   

Elounda – foto FD

Gerek Agios Nikolaos’da Gerek Elounda’da her bütçeye uygun konaklama yerlerinin bolca olduğunu da not edebilirsiniz. Tur firmaları ile gidiyorsanız zaten bellidir yeriniz, ancak kendi araştırmalarınızla bin bir alternatife ulaşabileceğiniz izahtan varestedir.

Elounda’da kalırken akşamları tercihimiz, deniz kıyısında ve Voulismeni Gölü çevresinde kurulmuş, limanı ve eski şehri ile Doğu Girit’in en estetik kasabası olan   Agios Nikolaos’a gitmek, denizin içerilere kadar girdiği yerlerde yürüyüş yapmak, sonrasında da bir tavernada Girit’n sunduğu lezzetleri tatmaktı. Çok etki bırakmıştı kasaba üzerimizde, özellikle iç deniz kısmındaki otel, restoran ve kafelerin görüntüsü, alışveriş seçenekleri ile dolu yemyeşil dar sokakları, geceleri ışıl ışıl, capcanlı, insanları sıcak, kısacası şirin bir tatil beldesi.   

İster Agios Nikolaosi ister Elounda ve dahi diğer yörelerinde Girit’te yaşam hem çok aşina ve sıradan, doğal, hem de canlı, ışıltılarla dolu, alışılmışın ötesinde.  Akdeniz insanının sıcaklığını, yakınlığını, misafirperverliğini görebilirsiniz.

Girit mutfağının taptaze yeşillikleri, bilinen Yunan salatası yanında kuru domates ve cevizli Girit salatası,  otları, zeytinyağlıları ( zaten her şey zeytinyağlı ), sarımsaklı istiridye mantarı, kuzu tandırı ve etli yemekleri, taptaze balıkları,  ahtapot kalamar midye karidesli deniz mahsulleri, geleneksel domatesli salyangoz yemeği,  şekilli ekmekleri, çikudiya dedikleri boğma rakıları, uzolar, şaraplar, sofradan kalkılamayan lezzetler ve doyumsuz sohbetleri, müziği ile unutulmaz anılar yaşatan bir tatil.  

Girit adasında konaklama seçiminiz Elounda ya da neresi olursa olsun, kendi zevklerinize uyabilen birkaç yeri daha gezmeden dönmeyi düşünmezsiniz herhalde.  Tabii ya kiralık ya kendi arabanızla ancak bunlar olabilir. Biz mi, en az on gün kalmalı diye düşünüyorduk adayı ve kültürünü tanıyabilmek için Heraklion- Pire yolunda Feribotla yolumuza devam ederken.

Adada Agios Nikoloas, Elounda ve Heraklion dışında gezme gitme fırsatını bulamadığımız yerler için dostlarımızın  “ Adada 6 gece kaldık 1500 km yol yaptık buna rağmen çok yer daha var gezip göremediğimiz “ derken bana önerdiklerinin özetini sunuyorum aşağıda ilginize, bilginize;

-Agios Nikoloas yakında vouglameni Gölü, efsaneye göre göl dipsizmiş. Gölün kıyısındaki restoranlarda güzel yemekler yemekte mümkün.  

-Adanın ortasında Lassithi yaylasında Zeus Mağarası ( Dikteon Antro),

-güneyde hippilerin yaşadığı Matala Köyü,

- güneybatı ucunda yolu çok dar olmakla birlikte pembe kumları ve turkuaz denizi ile bir lagün Elafonissi Plajı,

- kuzeybatısında Osmanlıdan kalma sokakları, camileri, çok çeşitli restoranları ile Hanya, 

-Venediklilerden kalma binaları ile Rethymnon kasabası,

-doğusunda zeytinyağı fabrikaları ile Sitia

-ve tabii adanın liman şehri, Venedik kalesi, aslanlı çeşmesi, arkeoloji müzesi ile Heraklion.

Yaşamımızın akışında seyahat etmek, gezmek, yeni yerler görmek, yeni kültürler tanımak, kendinize, ruh ve beden sağlığınıza, birikimlerinize, mutluluğunuza iyi geleceğini söylemek izahtan varestedir. Finansal okuryazarlık konusunda tam bir bilgi sahibi olmak, bütçenizi yaparken seyahat içinde tasarruf ve birikim yapmak iyi gelecek ve hissettirecektir.

Yazılarımı okumakta olduğunuz Para Durumu platformunu takip etmeniz ve Monay üyeliğiniz olması sizleri iyi bir finansal okuryazar yapacak ve hayatınızı daha güzel yönetebileceksiniz.

17 Nisan 2023

Suadiye

Etiketler Fethi Denizmen
Yorumlar
Kalan Karakter 800