İki sigorta şirketine el konuldu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yaptığı açıklamada Gri Sigorta ve Mellce Sigorta'ya el konduğunu belirtti. İşte nedenleri...

Güncelleme:

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yaptığı açıklamada Gri Sigorta ve Mellce Sigorta'ya el konduğunu belirtti. Neden olarak "mevzuata aykırı işlemleri ve kötü yönetimleri nedeniyle bir süredir kademeli önlemler uygulanmasına karşın verilen makul süreye rağmen durumlarını iyileştirememeleri" gösterildi.

Bu sigorta şirketlerine verilen makul süreye rağmen mevzuata aykırı işlemleri ve kötü yönetimleri nedeniyle SEDDK tarafından, gözlem halinde tutulmasına rağmen gerekli iyileştirmeyi yapamayan Gri Sigorta A.Ş ve Sınırlı Sorumlu Mellce Karşılıklı Sigorta Kooperatifi ‘ne tedbir konulmuştur.

Buradaki amaç sigortalıların menfaatlerini korunması ve sektörün olumsuz yönde etkilenmemesidir. 5684 sayılı Sigortacılık Kanununun 20. maddesine göre bu şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin tamamı  görevden alınmış  ve yeni yönetim tayin edilmiştir. Sigorta portföyü güvence hesabına bırakılmıştır.

Mevcut sigortalıların haklarının korunması için Türkiye Sigorta Birliği, gerekli telafi edici çalışmaları başlatmıştır. Bu tedbir kararı sektöre örnek olup mevzuata aykırı hareket eden kötü yönetimlere karşı gerekli işlemler yapılacaktır. Bundan dolayı tüketicilerin sigorta alırken sadece prime değil; poliçenin içeriğine, şirketin mali yapısına ve hatta aracı kurumu da iyice incelemeleri gerektiğini bir kez daha göz önüne getiriyor.

Detaylı bilgi için:

tcagatay@cagataybroker.com

www.cagataybroker.com

www.cagataybroker.com.tr

Taner Çağatay kimdir?

Florida Atlantic Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Ekonomi masterını tamamladıktan sonra staj için sigorta sektörüne girdi. Bu sektorde uzun yıllar ABD’de çalıştıktan sonra Türkiye’de kendi şirketini kurdu. Sigorta ve reasürans brokerliği ile elementer, hayat branşlarında hizmet veriyor. Çağatay ayrıca Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı olarak tüketicilerin sorunlarına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800