Yaşlılıkta bakım sigortası geliyor!

Bireysel Emeklilik Siteminde 18 yaş altı sınırının kaldırılmasının ardından şimdi de yaşlılıkta bakım için yeni bir ürün hazırlanıyor. Dünyadaki örnek uygulamaların incelendiği ürün için üç bakanlık ortak çalışma yürütüyor.

1 4 YAŞLILIK BAKIM SİGORTASI İÇİN SAYILI GÜNLER

Yaşlıların bakımı sigorta altına alınacak. Bireysel Emeklilik Siteminde (BES) yer alan 18 yaş altı çocuk sayısının 500 bini aştığını bildiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu alanda ürün geliştirmeye devam edildiğini ve yaşlılıkta bakım sigortası için çalışma yapıldığını açıkladı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) 3. yıl resepsiyonu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katılımıyla gerçekleşti. İstanbul’da gerçekleştirilen resepsiyona sigortacılık başta olmak üzere finans-sermaye piyasalarının üst düzey yöneticileri ile aktör ve paydaşları katıldı.

2 4 ÇOCUK SAYISI 500 BİNİ AŞTI

BES’te 18 yaş altı sınırının geçen yılsonunda kaldırıldığını ve sisteme bir yıl gibi kısa bir sürede giren çocuk sayısının 500 bini aştığını aktaran Nebati, “Çocukların işi tamam, şimdi sıra yaşlılarımızda. Bir adım daha atıyoruz ve evde bakım sigortasını sektöre kazandıracağız” dedi.

3 4 HEPİMİZ YAŞLANACAĞIZ…

Bu konuyu çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Nebati, “Hepimiz yaşlanacağız. Çocuklarımızı bize bakmakla yormayalım. Finansal mimarinin içerisinde bu konuyu yerleştireceğiz. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Yasal değişiklikleri de yapacağız. Yaşlılıkta daha iyi şartlarda bakım için bu sigortayı hep beraber geliştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

4 4 SEKTÖRÜMÜZÜN HER DAİM DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Sigorta ve özel emeklilik sektörlerinin önemine değinen Bakan Nebati, “Bu iki sektör, dijitalleşme sürecindeki gelişmeleri yakından takip ederek dijital platformlara önemli yatırımlar yapmayı sürdürüyor. Sektörümüzün geliştireceği yenilikçi ürünlerle, mevcut potansiyeli daha da fazla harekete geçirebileceğine inanıyoruz. Bu süreçte, biz de bakanlığımız ve SEDDK olarak sektörümüzün her daim destekçisi olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800