Yoga yapmanın inanılmaz faydaları

Her yaşta fiziksel ve zihinsel sağlığımıza katkı sağlayan yoga, düzenli bir şekilde pratik edildiğinde her seviyede olanları daha iyi hissettirir. İşte yoga yapmanın faydaları...

Güncelleme:

Bir rahatsızlık yaşıyorsanız, yoga iyileşme sürecinizi destekleyebilir ve daha az, hafif düzeyde semptom yaşamanıza yardımcı olabilir.

Güç, denge ve esneklik sağlar

Yavaş hareketler ve derin nefes alma kan akışını arttırır ve kasları ısıtır, poz verirken güç kazanırsınız.

Sırt ağrılarını giderir

Yoga, bel ağrısı olan kişilerde ağrıyı hafifletmek ve hareketliliği geliştirmek için temel germe kadar iyidir. American College of Physicians, kronik bel ağrısı için birinci basamak tedavi olarak yogayı önermektedir.

Eklem rahatsızlıklarına iyi gelir

Johns Hopkins'in incelemesine göre, yoganın artritli kişilerde hassas, şişmiş eklem rahatsızlıklarının bir kısmını hafiflettiği görüldü.

Kalbe iyi gelir

Düzenli yoga yapmak, kalp sağlığınıza iyi gelir, stres seviyenizi ve vücut çapında iltihabı azaltabilir. Yüksek tansiyon ve aşırı kilo da dahil olmak üzere kalp hastalığına neden olan faktörlerin birçoğu yoga yoluyla da ele alınabilir.

Daha iyi uyumanızı sağlar

Araştırmalar, yatmadan önce kısa bir yoga rutininin vücudunuzu uykuya dalmaya ve uykuda kalmaya hazırlamanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Enerji verir

Yoga rutinine girdikten sonra artan zihinsel ve fiziksel enerji, uyanıklık ve coşku artışı ve daha az olumsuz duygu hissedebilirsiniz.

Stres yönetimine yardımcı olur

Bilimsel kanıtlar yoganın stres yönetimini, zihinsel sağlığı, farkındalığı, sağlıklı beslenmeyi, kilo vermeyi ve kaliteli uykuyu desteklediğini göstermektedir.

Etiketler yoga
Yorumlar
Kalan Karakter 800