Uzman uyarılarda bulundu: 3 erkekten 1’inde görülüyor!

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, genel de kadın sağlığı ile bağlantılıyken, erkeklerde de önemli bir sorun haline gelen fakat çok sık göz ardı edilen önemli sorunlar oluşuyor.

Güncelleme:

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, genel de kadın sağlığı ile bağlantılıyken, erkeklerde de önemli bir sorun haline gelen fakat çok sık göz ardı edilen önemli sorunlar oluşuyor: İnsan Papilloma Virüsü. HPV, genel de rahim ağzı kanseri ile ilişkilendirilen bir virüs olarak da bilinse de, erkeklerde de önemli sağlık problemlerine yol açıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu, cinsel yollarla bulaşan ve erkeklerde, kadınlarda kanser oluşumuna neden olabilen HPV ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Uzman uyarılarda bulundu: 3 erkekten 1’inde görülüyor! resim: 0

Geçen ay yayınlanan, ABD’de gerçekleştirilen bir araştırmada dünyada her 3 erkekten 1’inde HPV ile enfekte olduğu, her 5 erkekten 1’inde de kanser açısından önemli yüksek riskli HPV enfeksiyonu bulaştığı söylendi. HPV enfeksiyonundan en fazla 25-39 yaşlarında olan genç erkeklerin etkilendiği ve dünyadaki birçok noktada yaygın olarak izlendiği görüldü.

Genital Bölgede Meydana Gelen Siğillere Dikkat!

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu, HPV’nin tek konakçısı insan olan ve yalnızca insanlarda enfeksiyon oluşumuna sebep olan bir DNA virüsü olduğunu, yaklaşık olarak 200 tipte tanımlandığı ve bunlardan en az 40 tanesinin insanlarda genital bölgelerde enfeksiyon oluşumuna sebep olduğunu belirtiyor. Genital bölgede meydana gelen bu enfeksiyon cilt ve mukozalarda kondilom diye söylenen siğillere, ayrıca kanserin öncüsü lezyonlara yol açabiliyor.

Etiketler kanser
Yorumlar
Kalan Karakter 800