Uykusuzluğun baş aktörü sonunda bulundu! Erken teşhis kalıcı hasarın önüne geçiyor!

Uyku sorunu yaşayan kişiler için bunun farklı nedenleri bulunuyor. Kaliteli uyku alamamaktan şikayetçiyseniz eğer o zaman belki de sizin hastalığınız o olabilir.

Güncelleme:

Uyku problemi ile karşılaşmayan insan yok denecek kadar azdır. Küçük büyük ayrımı olmadan çoğu insan zaman içerisinde uyku sorunları ile karşılaşabilir. Zaman zaman kronik bir hale gelen uyuyamama durumunun altında pek çok neden yatıyor olabilir.

  • Fiziksel rahatsızlıklar
  • Kilo fazlalığı
  • Mide reflü
  • Uyku apnesi
  • Tiroid bezi sorunları
  • Hormonal dengesizlikler

Bunun gibi farklı pek çok problem uyuyamamanın en büyük sebeplerinden olabilir.

Uzmanlar uyarıyor!

Psikoterapist Doç. Dr. Onur Okan Demirci uyku problemleri ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı. Sağlıklı bir beyin uyku esnasında vücuda gevşemesi kapsamında emirler veriyor. Bu emirler kapsamında vücudun sürekli gevşemesi gerekiyor. Ancak sorunlu olan beyinlerde rahat bir uyku uyunamaması ise bu gevşemenin yapılamamasından kaynaklı hale geliyor.

Günlük yaşantı esnasında gerçekleşen olayların gece birden bire akla gelmesi, bir nevi takıntı yapılması gibi durumlar uykunun önüne geçen en büyük neden olarak dikkat çekiyor. İşte insanların başından geçen olayları da açıklayabildiği ve durumun önüne geçebilmek adına pek çok farklı çözüm üretmeye çalıştığı bu dönemde psikolojik rahatsızlıklardan dolayı tedavi görmek, erken teşhis almak önemli bir rol oynuyor.

Etiketler uyku
Yorumlar
Kalan Karakter 800