Uygun maliyetli düğün planlama ipuçları

Düğün, çiftlerin hayatlarının en özel günlerinden biri. Ancak düğünler aynı zamanda oldukça masraflı olup bütçeyi sarsabilmekte. Bu yazımızda sizlerle uygun maliyetli, eğlenceli ve unutulmaz bir düğün planlamak için uygulanabilecek ipuçlarını paylaşacağız.

Düğün planını dikkatli yapmakla başlayın...

Düğününüzü planlamaya olabildiğince erken başlayın ve tüm detaylarıyla organize edin. Erken planlama, pahalı durumlara alternatif çözümler bulabilmenize yardımcı olur. Ayrıca, gün belirlerken hafta içini tercih ederek hafta sonuna göre daha uygun fiyatlarla yer kiralama hizmeti satın alabilirsiniz.

Misafir listesini çok aşırıya kaçırmamakta fayda var!
Misafir listesini çok aşırıya kaçırmamakta fayda var!

Evet geleneklerimizi yerine getirip eş dost, konu komşuyu içeren geniş bir davetli listesi oluşturmak istiyorsunuz ama kişi bazında ücretlendirme yapan mekanlarda, davet edeceğiniz her konuğun size ek bir masrafı olacağını göz önünde bulundurmalısınız.

Düğün mekanı alternatiflerini düşünün
Düğün mekanı alternatiflerini düşünün

Düğün mekanı, düğün bütçesinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Ancak sora sora Bağdat bulunur derler! Çevrenizde yakın zamanda evlenen çiftlerle görüşebilir, düğün mekanlarını internetten araştırarak bilgi edinebilirsiniz. Diğer yandan sosyal tesisler, plajlar veya küçük aile işletmeleri mekan maliyetlerini düşürmenin harika alternatif yollarıdır.
 

Küçük görünen detaylar ek masraflar oluşturmasın!
Küçük görünen detaylar ek masraflar oluşturmasın!

Birçok küçük detayı kendiniz yaparak bütçenize katkı sağlayabilirsiniz. Çiçek aranjmanları ve masa süslemeleri için uygun malzemelerle kendi yaratıcılığınızı kullanabilir ve masrafları düşürebilirsiniz.

Ziyafet vermek zorunda değilsiniz
Ziyafet vermek zorunda değilsiniz

Eğer yemekli bir düğün tercih edecekseniz düğün menüsünü basit ve lezzetli yiyeceklerle düzenlemek, maliyetleri düşürmenin bir diğer yolu. Kokteyl menülü bir organizasyon tercih etmeyi de gözden geçirmenizde fayda var!  

Gerçekten 30 katlı bir pastaya gerek var mı?
Gerçekten 30 katlı bir pastaya gerek var mı?

Düğün pastası da düğün bütçesinin önemli bir kısmını oluşturur. Basit ve küçük bir düğün pastası seçerek hem maliyetleri düşürebilir hem de zarif ve tatlı bir anı oluşturabilirsiniz...

El emeği göz nuru hediyelikler!
El emeği göz nuru hediyelikler!

Düğününüze kişisel dokunuşlar eklemek, hem eğlenceli hem de uygun maliyetli bir şekilde hatıralar oluşturmanıza yardımcı olur. Eğer konuklarınıza bu özel günden, düğününüzden hatıra kalması için hediye vermek isterseniz kendiniz hazırlayarak daha uyguna mal edebilirsiniz. Bunun için yeterli zamanınız yoksa ya da uğraşmak istemezseniz de butik işletmeleri inceleyebilirsiniz. Unutmayın, bu küçük görünen detaylar düğünü daha özel kılacaktır!

Fotoğraf, bol bol fotoğraf... E ama maliyet?
Fotoğraf, bol bol fotoğraf... E ama maliyet?

Profesyonel düğün çekimleri oldukça masraflı olabiliyor. Bu nedenle uygun fiyatlı yerel fotoğrafçılarla anlaşmayı tercih edebileceğiniz gibi çekimlerin bir kısmını aile üyelerine veya yetenekli arkadaşlara emanet etmek mantıklı olacaktır.

Ve dans...
Ve dans...

Müzik de düğün bütçesinde önemli bir faktör. ''Kasetten çalma mı kaldı, canlı müzik istiyorum!'' diyorsanız, uygun fiyatlı ve yetenekli müzisyenlerle anlaşarak veya yetenekli ama henüz az tanınmış bir DJ'e özel şarkı listesi hazırlayarak müzik ve eğlence maliyetlerini kontrol altında tutabilirsiniz.

Unutmayın, düğün sadece bir gündür ve önemli olan sevdiklerinizle birlikte ileride keyifle hatırlayacağınız güzel bir anı yaratmaktır...

 

Mutluluklar dileriz!

Etiketler Düğün Evlilik
Yorumlar
Kalan Karakter 800