Tıptaki şifanın şifresi çözüldü: İşte karşınızda mucize “zahter”

Kimileri kara kekik derken kimileri ona “zahter” diyor. Pek çok hastalığa iyi gelen kekik halk tarafından yanlış biliniyormuş. Meğer marifet yeşilinde değil siyahındaymış.

Güncelleme:

Yeşil renkleri ile kırlardan toplanarak evimize giren kekik, siyah renkli olunca pek çok hastalığa şifa oluyormuş. Gribal enfeksiyonlardan cilt sorunlarına kadar pek çok faydası bulunan ve siyahına zahter denen kekik ile sizler de sağlıklı bir yaşam sürün. Özellikle ülkemizde Akdeniz taraflarında çok fazla tüketilen zahter, içerisindeki yararlı maddeler ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Yemeklere tat katan zahter bilinmeyen pek çok faydası ile dikkat çekiyor. Özellikle Akdeniz taraflarında herkes tarafından bilinen zahter, İç Anadolu ve diğer bölgelerde henüz yeterince tanınmıyor. Ancak faydasını bilen kişiler onu tüketmek için adeta yarışıyor. Zahter; kekik, sumak, adaçayı gibi farklı pek çok baharattan oluşuyor. Yani kısacası farklı baharatların karışımı ile elde ediliyor.

Tıptaki şifanın şifresi çözüldü: İşte karşınızda mucize “zahter” resim: 0

Bilinmeyen faydaları ile zahter

Her geçen gün yeni bir faydasının bulunduğu zahter, halk arasında da oldukça ilgi gören bir ürün. Bağışıklığın güçlenmesi bir yana ağrıların azaltılması, iltihaplanma sorunları, enfeksiyon sorunları gibi pek çok durumda ilk başvurulan yöntem olarak dikkat çekiyor.

Düzenli olarak yemeklere az bir miktar eklenen zahter, yiyen insana hastalık nedir göstermiyor. Özellikle kışları grip ve nezleye karşı birebir koruma sağlıyor. Hatta cilde sürerseniz eğer o zaman cildinizdeki pürüzleri gideriyor, cildinizin daha bir yumuşak olmasını, kırışıklardan arınmanızı sağlıyor.

Etiketler Sağlık beslenme
Yorumlar
Kalan Karakter 800