Spor yapmak kalbi nasıl etkiler?

Kalbinize verebileceğiniz en iyi hediyelerden biri fiziksel aktivitedir. Spor yapmanın sağlığınıza faydaları say say bitmiyor. İşte bilmeniz gerekenler.

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv
1 8 EGZERSİZ İLAÇ KADAR GÜÇLÜ OLABİLİR

Johns Hopkins Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Kerry Stewart, "Belli kalp rahatsızlıkları için egzersiz, bazı ilaçlar kadar güçlü olabilir" diyor.

Fiziksel aktivitenin kalbinize nasıl fayda sağladığını anlamak, daha fazla hareket etmek için harekete geçmek için güçlü bir motivasyon olabilir. 

2 8 EGZERSİZ KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR

Egzersiz, kalp atış hızını yavaşlatmak ve kan basıncını düşürmek için (dinlenme sırasında ve ayrıca egzersiz yaparken) ilaç gibi çalışır. Yüksek tansiyon, kalp hastalığı için önemli bir risk faktörüdür.

3 8 SPOR YAPMAK KİLO KONTROLÜNÜN ANAHTARIDIR

Özellikle doğru bir diyetle birleştirildiğinde, spor yapmak kilo vermek için önemli bir bileşen ve kiloyu korumak için daha da önemli. Tüm bunlar kalp sağlığını kontrol etmeye yardımcı oluyor. Fazla kilolu olmak kalbe baskı yapar ve kalp hastalığı, felç için bir risk faktörüdür.

4 8 EGZERSİZ KASLARI GÜÇLENDİRMEYE YARDIMCI OLUR

Aerobik egzersizler (zindelik seviyenize bağlı olarak yürüme, koşma, yüzme) ve kuvvet antrenmanının (ağırlık kaldırma, direnç antrenmanı) bir kombinasyonu kalp sağlığı için çok iyidir. Bu egzersizler, kasların dolaşan kandan oksijen çekme yeteneğini geliştirir. Bu, bir kas organı olan kalbin, yaşınız ne olursa olsun kaslara daha fazla kan pompalamak için daha fazla çalışma ihtiyacını azaltır.

5 8 SPOR YAPMAK SİGARAYI BIRAKMANIZı SAĞLAR

Sigara içen kişiler spor yapıp forma girdikçe genellikle sigarayı bırakırlar. 

6 8 EGZERSİZ DİYABET GELİŞİMİNİ YAVAŞLATIR

Araştırmalar; kuvvet antrenmanı, bisiklete binme, tempolu yürüyüş veya yüzme gibi düzenli aerobik egzersizlerin, kasların bir enerji yakıtı olan glikojeni daha iyi işlemesine izin vererek diyabet geliştirme riskini yüzde 50'den fazla azaltabildiğini gösteriyor.

7 8 EGZERSİZ STRESİ AZALTIR

Stres hormonları kalbe fazladan bir yük bindirebilir. Egzersiz, aerobik (koşma gibi), direnç odaklı (ağırlık çalışması gibi) veya esneklik odaklı (yoga) çalışmalar rahatlamanıza ve stresi azaltmanıza yardımcı olur.

8 8 DAHA FAZLA HAREKET İÇİN BUNLARI DENEYİN
  • Günün içinde nasıl fiziksel olarak daha aktif olabilirsiniz? Küçük adımlarla başlayın ve kendinizi geliştirin.
  • Arabanızı bir park yerinin uzak noktasına park edin, böylece bir binanın girişine yürümek için daha fazla mesafeniz olur.
  • Asansör yerine merdivenleri tercih edin.
  • Öğle yemeği molanızın bir kısmını yürüyerek geçirin.
  • Biraz daha erken kalkın ve egzersiz yapın.
  • Adımlarınızı takip edin. Günde 10.000 adıma ulaşma hedefiyle günlük adımlarınızı her hafta 500 artırmayı deneyin.
Yorumlar
Kalan Karakter 800