Sağlık turizminde Türkiye’nin yıldızı parladı!

Pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte sağlık turizmi alanında Türkiye’nin yıldızı yeniden parladı. Uçuş yasakları başta olmak üzere koronavirüs tedbirlerinin kalkmasıyla yüzde 65’i Avrupa ülkelindenr olmak üzere dünyanın her yerinden Türkiye’ye hasta gelmeye başladı.

2022 TOPARLANMA YILI OLDU

Türkiye, estetik, saç ekimi, ortopedi, onkoloji, tüp bebek ve diş tedavisinde Avrupalıların tercih ettiği ülke konumunda. Pandemi öncesi hacmi 3 milyar dolar seviyesinde olan sağlık turizmini küresel salgın derinden etkiledi. 2022’nin toparlanma yılı olduğunu belirten Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Tuğba Kuzu, “Pandemi öncesindeki gibi Türkiye’ye hasta yağmaya başladı. Sağlık turizmi gelirimiz yeniden 2 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Önümüzdeki yıl büyümenin katlanarak devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Sağlık turizminde Türkiye’nin yıldızı parladı! resim: 0

Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Tuğba Kuzu, “En çok Avrupalı hasta geliyor" dedi.

HANGİ ÜLKELERDEN GELİYORLAR

Yılda sağlık turizmi için Türkiye’ye 642 bin 444 kişinin geldiğine dikkati çeken Tuğba Kuzu, en çok saç ekimi için Arap ülkelerinden hasta geldiğini yönündeki genel algının doğru olmadığını söyledi.  “2010'lu yıllarda saç ekimi için Araplar çok yoğun geliyordu ancak durum değişti. Gelenlerin yüzde 65’i Avrupalı” diyen Kuzu, hastaların geldiği ülkelerle ilgili şu bilgileri verdi: “En çok İtalya, İspanya, Hollanda, Avusturya, Fransa, İsveç, Norveç, Finlandiya’dan geliyor. Romanya ve Bulgaristan'dan da hasta alıyoruz. Kanada, Avusturya, ABD, Güney Kore, Çin, Japonya ve Hindistan gibi ülkelerden de hastalar Türkiye’nin farkına vardı ve gelmeye başladı. Arap hastalarımızın sayısı Avrupalı hastalarımızın çok gerisinde. Avrupa dışındaki hasta oranı yaklaşık yüzde 35.”

OTURMUŞ SAĞLIK SİSTEMİ VE HEKİMLERİN BAŞARISI

Türkiye'ye yönelik artan sağlık turizmi ilgisinde en büyük payın oturmuş bir sağlık sistemi ve hekimlerin başarısı olduğunu belirten Tuğba Kuzu, “Ülkemizin güzelliği ve özellikle İstanbul'un cazibe merkezi olması da hastaların gelmesinde etkili” dedi.

Finansal sağlık için atmanız gereken 13 adım!Finansal sağlığınız için yapmanız gerekenler neler? Hadi bir göz atalım:

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800