Odaklanma ve farkındalığınızı artıracak egzersizler

Farkındalığınızı nasıl artırırsınız? İşte size yardımcı olacak egzersizler...

Güncelleme:

Meditasyon yapın

Meditasyon yapmak, dikkatli bir tutum kazanmanıza yardımcı olabilir. Meditasyon bedeninizi ve çevrenizi farkına varmak için özel egzersizler yapmayı içerir. Ve farkındalık için meditasyon yaptığınızda duygularınızın ve düşüncelerinizin daha çok farkında olursunuz.

Kendinize zaman ayırın

Kim olursanız olun kendinize biraz zaman ayırmanız çok önemli. Günü sadece kendinize ayırın ve hoşunuza giden bir şey yapın.

Anı gözlemleyin

Çevrenizdeki tüm duyuları yaşamaya çalışın; görme, koku, tat, ses ve dokunma… Dışarıda oturup kuşları dinleyerek ya da sessizce bir fincan çay içerek bunu deneyebilirsiniz. Telefonunuzu kenara bırakın ve anda kalın. Anda olmak, kesinlikle dikkatli bir tutum oluşturmanın başka bir yolu.

Nefes alın

Dikkatli nefes alma, farkındalık tutumlarını uygulamak için en iyi egzersizlerden biri. Nefes egzersizleri kaygıyı, olumsuzluğu azaltabilir ve hatta ağrı kesici etkisi gösterebilir.

Düşüncelerinizi yönetin

Düşüncelerimizin bizi alıp götürmesi çok kolay. Bazen aynı düşünceyi kafanızda tekrar tekrar canlandırırsınız. Ancak zihninizdeki bu düşünceleri tekrarlamak her zaman faydalı olmaz. Bu durumda düşüncelerinizi şimdiki ana ve çevrenize yönlendirmeyi deneyin.

Etiketler Egzersiz
Yorumlar
Kalan Karakter 800