Kanserle mücadelede bomba dönemi başlıyor! Kanser hücrelerinin…

Çağımızın en önemli ve büyüyen sorunlarından bir tanesi de kanser hastalığı. Tıp dünyası yıllardır kanseri etkili bir şekilde yok etmenin hesaplarını yapıyor.

Güncelleme:

Çağımızın en önemli ve büyüyen sorunlarından bir tanesi de kanser hastalığı. Tıp dünyası yıllardır kanseri etkili bir şekilde yok etmenin hesaplarını yapıyor. Ancak gelinen nokta o ki hala bu çabalar son sürat devam ediyor. Çünkü net bir tedavi yöntemi bulunamadı. Bilim insanlarının en büyük hedeflerinden bir tanesi de tedaviyi bulmak. Bunun için her gün türlü türlü açıklamalar yapılır, gelişmeler gözleniyor. Bu sefer ki ise çok başka… Adeta bomba etkisi yaratacak.

Kanser ile ilgili gelişmeler hala devam ederken bilim insanları da bu konuda sıkça çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre kanserli hücreler için yeni bir formül geliştirildi. Bilim insanları, kanserli tümörlerin kalbine giden kapıları patlatarak söz konusu tümörleri ilaç tedavisine açık bir hale getirmenin yolunu buldu. Strateji tümörün ilişkili kan damarlarını kaplayan hücrelere adeta bir uzaktan kumandalı bomba yerleştirmek üzerine kurulu.

Kanser hücreleri bomba gibi patlayacak!

CAR – T damarlarına bağlanan bomba FAS ile birlikte pek çok farklı konuda açıklığa kavuşmuş oluyor. Özellikle bomba tesiri gösteren bu hücreler antikorlar vasıtasıyla patlatılıyorlar. İşte bu noktada University of California, Davis (UCD) ve Indiana University’deki bilim insanları bugüne kadar yeterince önem verilmeyen CAR – T CD95’e yeterince önem verilmediğini ancak artık önem verileceğini söylüyorlar.

Etiketler Sağlık kanser
Yorumlar
Kalan Karakter 800