Kanser vakalarında inanılmaz artış! bakın bu sefer hedefte hangi yaş grubu var?

Dünya çapında 1 milyon kişinin her yıl kanserden dolayı öldüğünü biliyor musunuz? Üstelik son zamanlarda 50 yaş altında daha sık rastlanıyor. Peki, neden?

Güncelleme:

50 yaş altının kansere yakalanma oranında %80’lere kadar varan bir artış yaşandı. Üstelik bu sefer bu artışın yaşlı insanlarda değil gençlerde görülmeye başlaması herkesi şaşkına uğrattı. Günümüzde artık dünya genelinde 1 yılda 1 milyon kişi kanserden ölüyor. Üstelik bilim adamları 2030 yılına kadar bu sayının %21 daha fazla olacağına inanıyor.

Kanser Vakaları Neden Artıyor?

Çağımızın en kritik hastalıklarından bir tanesi kanserdir. Çünkü ne yazık ki hala bir çözüm bulunamamıştır. Bilim dünyasının üzerinde çalıştığı ve her geçen gün ciddi ilerlemenin kaydedildiği kanser ilaçları için hala somut bir adım atılmamıştır. Bu nedenle kansere yakalanan kişilerin bir kısmı hala ölüm riski ile karşı karşıya kalmaktadır.

Kanser vakalarında inanılmaz artış! bakın bu sefer hedefte hangi yaş grubu var? resim: 0

Araştırmalara göre yılda 1 milyon kişi dünya çapında ölmektedir. Bu sayı %80 oranında arttığı da göze çarpmaktadır. 50 yaş altında görülen kanser vakaları 1990’da 1,82 milyondan 2019’da 3,26 milyona yükselirken, 40’lı, 30’lu ve daha genç yaştaki yetişkinlerin kanserden ölümleri yüzde 27 arttı. Araştırma, yılda 50 yaşın altındaki bir milyondan fazla kişinin kanserden öldüğünü ortaya koyuyor.

Kanser Olma Nedenleri Neler? Neden Kanserim?

Bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda insanların kansere yakalanma nedenlerini de az çok keşfettiler. Bunlar:

·        Alkol

·        Tütün

·        Kötü beslenme

·        Fiziksel hareketsizlik

·        Obezite

Bu maddeler içerisinde yer alanları yapan kişiler genellikle kanser ile burun buruna kalıyorlar. Özellikle genç yaşlarda bunlardan uzak kalmanız sağlığınız açısından çok faydalı olacaktır.

Etiketler Sağlık kanser
Yorumlar
Kalan Karakter 800