Bağırsak kanseri artık tarihe mi karışıyor? Kanseri yenmenin yol haritası…

Bilim insanları sonunda bağırsak kanserini yenmenin yol haritasını oluşturmuş durumda. Böylelikle bağırsak kanseri yakın zamanda tarihin tozlu sayfalarına karışabilir. İşte detaylar…

Güncelleme:

Bilim insanları sonunda bağırsak kanserini yenmenin yol haritasını oluşturmuş durumda. Böylelikle bağırsak kanseri yakın zamanda tarihin tozlu sayfalarına karışabilir. İşte detaylar…

Her yıl binlerce insanın ölümüne neden olan bağırsak kanseri artık tarihe mi karışıyor? Bilim insanları umut verici bu gelişmeyi duyurdu. Yeni yapılan araştırmalara göre bağırsak kanserini yenmenin yol haritası da çıkartılmış oldu.

Amerikan Kanser Derneği tarafından yapılan araştırmalar her yıl 150.000 bağırsak kanseri teşhisi konan inanlara umut oldu. Artan kanser vakalarına karşı bir çözüm üretmek isteyen bilim insanları da bu doğrultuda bağırsak kanseri için ilk somut adımı atmayı başardı.

Görülme sıklığı olarak bakıldığında Türkiye’de ilk 5 dünyada ise ilk 3 kanser tipi arasında yer alan bağırsak kanseri artık tarihe karışacak gibi gözüküyor. Dünya genelinde her 25 kişiden bir tanesinde gözüken bağırsak kanserinin yok edilmesi gündeme geliyor.

Bağırsak kanserinin tedavisi mümkün mü?

Bir süre önce ise Avustralya'daki La Trobe Üniversitesi Olivia Newton-John Kanser Araştırma Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, bir hastanın kansere nasıl yanıt verdiğinin, kalın bağırsaktaki bir grup bağışıklık hücresinin ne kadar etkili olduğuna bağlı olduğunu buldu. Araştırmalar kapsamında devam Dr. Lisa Mielke ise kanser ile mücadelede Game Delta T hücrelerinin kullanılabileceğini açıkladı. Çünkü bu hücreler kanseri yenmek için adeta karakol gibi devriye atıyor.

Dünya genelinde yapılan ilk araştırma olan bu hücrelerin keşfi de bilim dünyasını heyecana sevk etti. Özellikle kanser hücreleri ile savaşan bu hücrelerin kanserli dokuyu yenmesi de gündeme geldi. Böylelikle bağırsak kanserinin tarihe karışması da mümkün gözükmeye başladı.

Etiketler bilim Sağlık kanser
Yorumlar
Kalan Karakter 800