Youtube ile para kazanma

Dünyanın en popüler platformlarından olan Youtube’de para nasıl kazanılır? Youtube’dan para kazanma şartları nelerdir? Youtube shorts para kazandırıyor mu?

Güncelleme:

Youtube'dan nasıl para kazanılır?

Youtube platformundan para kazanmak için öncelikle 1.000 aboneye ulaşılmış olması gerekmektedir. Bunun yanında, toplamda 4.000 saatlik izlenme süresine ulaşmış olmanız da önemlidir. Bu aşamalardan sonra ise Youtube İş Ortağı Programı’na başvuruda bulunmanız ve kabul edilmeniz gerekmektedir. Ayrıca Google AdSense hesabına da sahip olmalısınız.

Youtube İş Ortağı Programı’na nasıl başvurulur?

Youtube İş Ortağı Programı’na başvuruda bulunmak için öncelikle oturum açarak, İçerik Stüdyosu’na gidin. Sol menüden Kanal-Durum ve Özellikleri seçin. ‘Para Kazanma’ seçeneğinin altındaki Etkinleştir’i tıklayın. Bu adımları takip ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

Youtube'dan para kazanma şartları

  • Youtube kanalınızın Youtube İş Ortağı Programı’na uygun olduğundan emin olun.
  • Youtube politikalarına uygun bölge ve ülkelerden birinde yaşamalısınız.
  • Google AdSense hesabına sahip olmalısınız.
  • Son 1 yılda 4000 saatten fazla genel izlenme süresine sahip olmalısınız.
  • Kanalınızda 1000’den fazla aboneniz olmalıdır.

Google AdSense ile Youtube’dan para kazanın

Google’nin yan kuruluşu olan Youtube, AdSense’i kullanarak para kazanma fırsatı sunar. Google AdSense, Youtube yayıncılarını, videolarla alakalı reklam verenlerle ücretsiz olarak buluşturur.  Eğer onaylı bir yayıncıysanız, izleyici videonuzu izlediğinde, video ile alakalı bir reklam görebilir.  Ayrıca youtuberlar videoları üzerinden para kazanmak isterken, reklam verenler de kendilerine uygun hedef kitlelerine ulaşmaya çalışmaktadır. Google AdSense, bu iki amacı gerçekleştirir.

Kendi ürün ve hizmetlerinizi satarak Youtube’dan para kazanın

Youtube üzerinden para kazanmanın diğer yolu da kendi oluşturduğunuz ürün ya da hizmetleri satmaktır.

Short Fonu ile Youtube’de para kazanın

Youtube İş Ortağı Programı’na dahil olan kişiler, artık Shorts reklam geliri üzerinden de Youtube’dan para kazanabiliyor. 100 milyon ABD doları olan fon üzerinden içerik üreticileri gelir elde edebiliyor. Bu fondan yararlanmak isteyen içerik üreticileri, 180 gün içerisinde bir video yayına alarak, kuralları onaylaması gerekiyor.

Super Chat’lerle Youtube’de para kazanın

Videoyu görüntüleyenlerin bir kanala finansal bağış yapmalarına ve canlı yayın sohbetlerinde, Youtube Premier sohbetlerde onların mesajlarına öncelik vermelerine süper sohbetler imkan sağlar.   Youtube kanallarının hemen hemen hepsinde bu kullanılmaktadır.

YouTube 1 milyon izlenme kaç para kazandırır?

Youtuberlar ile yapılan görüşmelere göre Youtube üzerinde 1 milyon izlemeye sahip içerik üreticisi ayda ortalama 300- 400 dolar civarı para kazanmaktadır.

Youtube shorts para kazandırıyor mu?

Youtube shorts para kazandırıyor. Shorts videolarından para kazanabilmek için 1000 aboneye sahip olmak ve 90 gün içinde 10 milyon görüntüleme sayısına ulaşılması gerekiyor. Bunun yanında belli  para kazanma modüllerini de kabul etmek gerekiyor.

Youtube Shorts, içerik oluşturucuların Shorts akışındaki videolarla Youtube Premium arasında oynayan reklamlardan para kazanmalarına imkan tanıyor.

Etiketler Youtube
Yorumlar
Kalan Karakter 800