Metin Yazarlığı: Kelimelerden Para Kazanmak

Metin yazarlığı nedir? Nereden başlanmalıdır? İyi bir girişim mi? Metin yazarlığı nedir ve metin yazarlığı çeşitleri nelerdir? Haydi hep beraber tüm bu sorulara cevap verelim.

Birkaç on yıl önce para ve yazarlık tek bir cümle içinde anlamlandırılamazdı. O zamanlar, kazançlı bir meslek olarak yazarlık inanılmaz görünüyordu. Ama artık öyle değil. Aslında şimdi, yazmanın bu işle uğraşanlar için gelir getirebileceği bir zaman.

Dijital pazarlama alanında, içeriğin kral olduğu defalarca söylendi. Sonuçta, sosyal medya haber akışınızda, bloglarda ve web sitelerinde gördüklerinizin hepsi farklı biçimlerde içeriktir. Günümüzde fotoğraf ve görüntü gibi görsel içerikler tercih edilse de hiçbir şey baskın içerik biçimi olarak sözcüklerin ve metnin önüne geçemez.

İnternetin bir bilgi ve eğlence kuyusu olması, çok ama çok fazla içerik gerektiriyor. İşte bu noktada yazarların daha fazla kazanma fırsatları var!

Farklı türlerde yazarlık işleri mevcuttur:

  • Web İçerik Yazarlığı
  • Blog Metin Yazarı 
  • Tıbbi Yazım
  • Teknik Yazarlık
  • Özgeçmiş Yazımı
  • İş Planı Yazımı
  • Düzenleme ve Düzeltme

Küçük bir içerik yazma şirketine sahip olmayı planlıyorsanız, belirli bir yazma işi türü seçmeniz en iyisi olacaktır. Örneğin, özgeçmiş yazma çok spesifik bir yazma işidir ve hedeflenen bir pazarı vardır - özgeçmişleri konusunda yardıma ihtiyacı olan kişiler. Bu şekilde, siz ve yazar havuzunuz, belirli yazma işi siparişlerini ele alacağınızı bilerek kolayca yüksek kaliteli içerik sunmaya odaklanabilirsiniz.

Başlangıç aşamasındaki metin yazarlığı için her şey yolunda gittiğinde, diğer yazı işleri türlerini de kapsayacak şekilde ilerleyebilirsiniz.

İŞİNİZİ CİDDİYE ALIN!
İŞİNİZİ CİDDİYE ALIN!

Bu başlıkta, işin ticari yönünü ciddiye almayı kastediyoruz. Küçük bir şirketi yönetmek zor olabilir, özellikle de işe hazırlıksız girerseniz. Girişiminize bir iş planı ile başlamanız size çok yardımcı olacaktır. Daha önce de belirtildiği gibi, yeni başlayanlar için belirli bir yazma tekniğine odaklanın. Potansiyel müşterilerin nerede olduğunu inceleyin. Aşağıda, başlamanız gereken metin yazarlığı türünü belirlemenize yardımcı olabilecek birkaç soru listelenmiştir:

Benim iş türüme sürekli bir talep olacak mı?
Şirketimin hizmetleri için bir talep yaratabilir miyim?
Rakiplerim kimler ve onlarla fiyat ve kalite açısından rekabet edebilir miyim?

FİNANSAL DURUMUN FARKINA VARIN!
FİNANSAL DURUMUN FARKINA VARIN!

Finans, işinizin ilk aşamalarında da öncelikli bir endişe kaynağı olmalıdır. Metin yazarlığınızın kısa sürede kapanmayacağından emin olmak için iyi bir para yönetimi bilgisine sahip olmalısınız.

Bir finansal hedef belirleyin ve bütçenizi belirleyin. Şirketinizin ne kadar para kazanması gerektiğini, yaptığı harcamaları ve yapmanız gereken yatırımları bilmeniz gerekir. Örneğin şirketinizi pazarlamayı planlıyorsanız ne kadar bütçe ayıracaksınız? Hangi pazarlama kanalı size uygun bir tutar karşılığında önemli bir görünürlük ve getiri sağlayacaktır?

Ayrıca işletmeniz tarafından sunulan hizmetler için fiyatlandırma ve oranları da anlamanız gerekir. Ücretleri belirlemek biraz zor olabilir. Projenin büyüklüğünü, tamamlanması için gereken insan gücü saatini ve son teslim tarihini göz önünde bulundurmanız gerekir.

BİR WEB SİTE KURUN!
BİR WEB SİTE KURUN!

Şirketinizin olası müşteriler tarafından görülebilen bir yüzü ve adı olmalıdır. Şirketinizin hizmet verdiği sektör dijital olduğundan, kendinizi tanıtmak için bir şirket web sitesinden daha iyi bir yol olabilir mi? Web siteniz, hizmetlerinizi kontrol eden potansiyel müşterilerin gideceği yer olacaktır. Yazılan konular ve yazılı içerik geliştirmede kullanılan farklı stiller açısından şirketinizin esnekliğini vurgulayabilmeniz en iyisidir. Aslında bu, müşterilerinizde güvenilirlik ve güven oluşturmanın bir yoludur çünkü onlara küçük de olsa profesyonel bir yazı şirketiyle çalıştıklarını bildirmiş olursunuz. Bu nedenle, harika içeriğe sahip olduğundan ve gezinmesi kolay olduğundan emin olun.

Metin yazarlığından gerçekten bir iş çıkarmak istiyorsanız bir web sitesi yapmanız gereken bir yatırımdır. Ücretsiz barındırma web siteleri sınırlı erişim ve özelliklere sahip olduğundan ücretli bir alan adı almanız şiddetle tavsiye edilir.

ALANINDA UZMAN YAZARLARINDAN OLUŞAN BİR PÖRTFÖY KURUN
ALANINDA UZMAN YAZARLARINDAN OLUŞAN BİR PÖRTFÖY KURUN

Elbette şirketinizin küçük bir yazar havuzuyla işe başlaması daha iyi olacaktır. Özellikle daha fazla kazanmak istiyorsanız, yazma işlerini tek başınıza yapamayacağınızı bilin ve kabul edin.

Ne kadar çok el çalışır ve kaliteli çıktılar sunarsa, hedeflediğiniz kâra ulaşma şansınız o kadar yüksek olur.

Sizin için çalışacak serbest yazarları işe alabilirsiniz. Sadece iyi yazma becerilerine, anlama ve araştırma becerilerine sahip olduklarından emin olun. Hikaye anlatıcıları olmaları büyük bir artı olacaktır, böylece görevleriniz yalnızca bilgilendirici değil, aynı zamanda eğlenceli ve ilgi çekici de olacaktır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800