Facebook'dan para kazanma yolları

En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Facebook’ta nasıl para kazanılır? Facebook’ta para kazanma yolları nelerdir? gibi soruların cevaplarını sizler için yanıtladık.

Güncelleme:

Facebook’ta para kazanmanın pek çok yolu vardır. Bu içeriğimizde sizlere Facebook sayfanız üzerinden para kazanma yollarını anlatacağız…

Facebook’ta para kazanmak için öncelikle sayfanızın para kazanmak için uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Sayfanız ve içeriklerinizin para kazanmaya uygun olması gerekmektedir. Facebook’ta para kazanabilmek için şu 3 ana kurala uyulması gerekmektedir:

  • Facebook Topluluk Standartları: Sayfanızda, sansürlenmiş şiddet tasviri unsurları, çıplaklık ve nefret söylemi taşıyan güvenli olmayan içerikler olmamalıdır.
  • Ortaklar İçin Para Kazanma İlkeleri: Sayfanızın içerikleri, bu içerikleri nasıl paylaştığınız, internet üzerinden ödemelerin nasıl yapılıp nasıl alındığı gibi kurallar önemlidir.
  • İçerikler İçin Para Kazanma İlkeleri: Sayfanızda yayınladığınız içerikler tek tek incelenir. Cinsellik, suç, sansürlenmemiş şiddet gibi unsurlar sayfanıza zarar verir.

Bu konularda daha detaylı bilgi sahibi olmak için Facebook kuralları ve ilkeleri incelenmelidir.

Facebook’ta para kazanma yolları

Facebook’ta para kazanmak için gerekli düzenlemeler yapıldıktan, şartlar sağlandıktan sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Facebook videolarınıza reklamlar ekleyin

Facebook videolarınızın öncesine, ortasına ya da sonrasına kısa reklamlar ekleyerek para kazanabilirsiniz. Videonuz üzerindeki doğal ara noktalarını tespit ederek, kendi reklamlarınızı yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde kazandığınız para; video görüntülemesi, reklamverenin kim olduğu gibi faktörlere göre değişiklik gösterir.

Facebook sayfalarına ücretli abonelik ekleyin

Sayfalarınızdaki abonelikler sayesinde, hedef kitleniz sizin belirleyeceğiniz aylık düzenli ödemelerle size doğrudan maddi destek verebilir. Verdiğiniz özel rozetler sayesinde destekçilerinizi de özel içerikler ve indirimlerle ödüllendirebilirsiniz.

Facebook’ta markalarla iş birliği yapın

Facebook sayfanızda, iş ortağınızla ilgili içerik yayınlayarak gelir elde edebilirsiniz. Genellikle markalar, içerik üreticileriyle çalışmak ve onların hedef kitleleriyle etkileşimde bulunarak büyümek istiyor. Bu sebeple markalarla iş birliği içerisinde olmak hem sizin için hem de marka için önemlidir.

Facebook gruplarına ücretli üyelik ekleyin

Facebook'taki abonelik grupları, grup yöneticilerinin devamlılığı için toplulukların daha çok yatırım yapabilmesini sağlar. Böylelikle gruplardan para kazanmış olursunuz.

Facebook’ta ürün ya da hizmet satarak para kazanın

Facebook’ta para kazanmanın en etkili yollarından biri de ürün veya hizmet satışı yapmaktır. Facebook, küresel ve çeşitli kitlelere ulaşmaya olanak tanıdığı için para kazanmak için çok uygundur.

Etiketler Facebook
Yorumlar
Kalan Karakter 800