Acil para kazanabileceğiniz 10 fikir!

Acil para bulmam lazım diyorsanız bu fikirler nakit sıkıntınıza çare olabilir. Kredi kartından nakit avans çekmek ya da yüksek faizle borçlanmak yerine, kısa sürede para kazanabileceğiniz alternatiflere yoğunlaşmak mali açıdan çok daha sağlıklı bir çözüm olacaktır.

1 11 Gelir getiren çözümler
Gelir getiren çözümler

Kira artışı nedeniyle bütçe dengeniz bozuldu ve daha fazla para kazanmanız gerekiyorsa, ek bir gelir kalemi oluşturma zamanınız da gelmiş demektir. Giderler arttıkça gelirlerin aynı kalması, sonunda döndürülemez bir bütçeye neden olursa tek çare gelirleri artırmanın yolunu bulmak. Gelir nasıl artırılır sorusunun en akılcı çözümü ise yetenek ve eğitiminize uygun ek işlere başlamaktır. Ya da hayatınızda bazı değişikliklerle gelir getiren çözümler yaratmak gerekebilir. Neler mi? Gelin bakalım...

2 11 Daha küçük bir eve geçin
Daha küçük bir eve geçin

Daha küçük bir eve küçülmek hem kiracılar hem de ev sahipleri için anlamlı olabilir. Eviniz tamamen size aitse, onu satabilirsiniz. Daha sonra parayı daha küçük bir mülk satın almak veya hatta uzun vadeli kiralamak için kullanabilirsiniz.

Kiracıysanız, başkalarıyla paylaşmak için daha küçük bir daire veya ev arayabilirsiniz. Daha küçük bir yerde yaşamak, aylık faturalarınızı da azaltmanıza yardımcı olacaktır.

3 11 Depolama alanınızı kiralayın
Depolama alanınızı kiralayın

Bir garajınız, çatı katınız veya kilitli bir yeriniz varsa, bu, ekstra para kazanmanın başka bir mükemmel yoludur. Depolama alanınızı, depolama ihtiyacı olan kişilerin alanınızı bulabileceği ve rezerve edebileceği platformlarda listeleyebilirsiniz.

4 11 Evinizdeki boş odanızı kiralayın
Evinizdeki boş odanızı kiralayın

Küçülmeye hazır olmayan herkes için boş bir oda kiralamak mümkündür. Sizinle uzun süre yaşayacak bir oda arkadaşı bulmak isteyebilir veya belki geçici ziyaretçileri Airbnb tarzında ağırlamayı tercih edebilirsiniz. Her iki durumda da, bu parayı getirmenin hızlı bir yoludur.

5 11 Arabanızı kiralayın
Arabanızı kiralayın

Kendinizi "Paraya çok ihtiyacım var" derken buluyorsanız ve arabanızı düzenli kullanmıyorsanız, bu başka bir nakit kartı olabilir. Aracınızı satmak istemiyorsanız araba paylaşım pazarında arabanızı diğer sürücülere kiralayarak gelir elde edebilirsiniz.

6 11 El becerinizi satın
El becerinizi satın

Dikiş nakışta iyiyseniz ya da boncuklardan mücevherler  yapmayı seviyorsanız, ekstra para kazanmak için bir pazarlama ağına dahil olun. Halihazırda sahip olduğunuz ürünleri satarak işe başlayabilirsiniz.

7 11 Çevrimiçi fotoğraf satın
Çevrimiçi fotoğraf satın

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, fotoğraflarınızı çevrimiçi satarak para kazanabilirsiniz. Alamy gibi siteler, resimlerinizi yüklemenize ve bir fiyat belirlemenize izin verir. Sattıktan sonra bir komisyon alacaksınız.

8 11 Mahallenizdeki çocuklara bakıcılık yapın
Mahallenizdeki çocuklara bakıcılık yapın

Doğuştan çocuklardan biriyseniz ve nakite hızlı bir şekilde erişmeniz gerekiyorsa çevrenizdeki çocuklu ailelere bebek ya da  bakıcılığı yapmayı teklif edin. Birçok ebeveyn, yakınlarda yaşayan, çocuklarıyla iyi geçinen ve kısa sürede ulaşılabilen güvenilir bir bakıcı bulmak isteyecektir.

9 11 Ders arkadaşı olun
Ders arkadaşı olun

Ebeveynlerin bir çoğu için çocuklarına ders çalıştırmak yıpratıcı bir süreçtir. Çocuğunun dilinden anlayan, ona bir şeyler öğretebilen ve onunla paylaşımlarda bulunabilecek bir ders ağabey/ablasını kim istemez. Özellikle İngilizce, matematik veya fen bilimlerinde iyiyseniz, haftalık birkaç saatlik ders arkadaşlığıyla iyi bir ek gelir elde edebilirsiniz.

10 11 Temizlik hizmetleri sunun
Temizlik hizmetleri sunun

Para karşılığı eğitim ya da uzmanlık sunacağınız bir alan bulamıyorsanız, emeğinizi ortaya koyarak ek gelir elde etmeniz de mümkün. Temizlik hizmetleri her zaman rağbet görmektedir, bu nedenle çok paraya ihtiyacınız varsa ve sıkı çalışmaya aldırış etmiyorsanız, bu iyi bir eşleşme olabilir. Temizlik hizmetlerine dijital platformlara üye olarak, giriş yapabilirsiniz.

Ev temizliğine bağlı kalmanıza gerek yok. Ofisler ve küçük işletmeler, sağlık ve güvenlik gereksinimlerini karşılarken tesislerini pırıl pırıl tutmak için düzenli temizliğe ihtiyaç duyar.

11 11 İhtiyacınız olmayan teknolojik ürünleri satın
İhtiyacınız olmayan teknolojik ürünleri satın

Kullanmadığınız eski bir telefonunuz, dizüstü bilgisayarınız veya başka bir cihazınız varsa, bu, çaresizce paraya ihtiyacınız olduğunda en iyi seçeneklerinizden biri olabilir. Paraya ihtiyacınız olduğunda harika bir kısa vadeli çözümdür ve Decluttr gibi bir siteyi kullanmak başlamak için mükemmel bir yerdir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800