Yeni ÖTV dilimine göre ucuzlayacak olan elektrikli otomobil sayısı belli oldu!

Elektrikli araçlarda ÖTV matrahı değişti. Değişen matrah ile birlikte bazı otomobillerde indirim yapıldı. %10 ÖTV oranına tabi olan otomobillerdeki matrah değişince bazı fiyatlarda da indirim yapıldı.

Güncelleme:

Elektrikli araçlarda ÖTV matrahı değişti. Değişen matrah ile birlikte bazı otomobillerde indirim yapıldı. %10 ÖTV oranına tabi olan otomobillerdeki matrah değişince bazı fiyatlarda da indirim yapıldı. 1 milyon 250 bin TL olan matrah sınırı artık 1 milyon 450 bin TL’ye çıkartıldı. Böylece araçların matrahları ile birlikte fiyatları düşecek olan otomobillerde belli oldu. İşte detaylar…

Matrah değişikliği sonrasında bazı otomobillerin fiyatları düşecek. %10 özel tüketim vergisine tabi olan otomobillere ait matrah 200 bin TL artırıldı. Buna göre eskiden daha üst sınırdan alınan vergiler için artık daha alt sınır uygulanacak. Yani 1 milyon 350 bin TL değerindeki araçtan alınacak olan vergi daha da azalacak. Bu durumda otomobillerin fiyatlarına direkt olarak yansıyacak.

Yeni ÖTV dilimine göre ucuzlayacak olan elektrikli otomobil sayısı belli oldu! resim: 0

ÖTV matrah değişikliği ile birlikte fiyatları düşen otomobiller

Fiyatları 1.250 bin – 1 milyon 450 bin TL arasında değişen elektrikli otomobillerin fiyatlarında da düşmeler görüldü. Buna göre söz konusu otomobiller;

  • Hyundai IONIQ 6 ve IONIQ 5
  • Mercedes EQA

Bunun gibi otomobillerde matrah yükseltilmesi ile birlikte indirimlerin gelmesi bekleniyor. Örneğin IONIQ 5 2 milyon 185 bin TL iken yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 718 bin TL olarak satışa sunulacak. Fiyatların düşmesinde yılsonu etkisinin de olduğu belirtiliyor.

Etiketler ötv Mercedes matrah
Yorumlar
Kalan Karakter 800