Uzun mesafede en verimli elektrikli otomobil belli oldu

Uzun mesafede en verimli elektrikli otomobil açıklandı. İşte aracın özellikleri...

Güncelleme:

Elektrikle çalışan otomobiller, uzun süredir enerji verimliliği konusunda tartışmalara neden oluyor. İçten yanmalı motorlara göre daha az menzile sahip olmalarıyla eleştirildi.  Ancak Mercedes, elektrikli araçlar için yeni bir dönemin kapısını aralıyor olabilir. Alman otomotiv devi, Vision EQXX konsept aracının 100 kilometrede rekor bir enerji verimliliği sağladığını duyurdu.

Mercedes-Benz, Vision EQXX ile elektrikli araçların verimlilik sınırlarını zorladı. Araç, kısa bir süre önce Suudi Arabistan ve BAE'de test edildi ve çöl koşullarında 1010 kilometrelik bir mesafeyi 100 kilometrede sadece 7,4 kWh gibi dikkate değer bir enerji tüketimiyle tamamladı.

Bu rekor yolculukta Vision EQXX, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinden BAE'nin Dubai kentine 14 saat 42 dakikada ulaştı. EQXX, 33°C'nin üzerindeki sıcaklıklara rağmen enerji verimliliğini koruyarak, Almanya'dan İngiltere'ye yapılan bir sürüşün mesafe rekorunu geride bıraktı.

Uzun mesafede en verimli elektrikli otomobil belli oldu resim: 0

Dikkat çekici bir başka detay ise Dubai'ye vardığında aracın bataryasının hala 309 km menzile sahip olmasıydı. Koşullar sabit kalsa, Mercedes EQXX'in tek bir şarjla toplamda yaklaşık 1319 km yol kat edebileceği tahmin ediliyor.

Çölde gerçekleştirilen test yolculuğu, Vision EQXX'in verimlilik sistemlerini ortaya koydu. Ayrıca Mercedes, elektrikli araçların zorlu sıcaklıklara dayanabileceğini ve menzilini artırabileceğini kanıtladı. Isı pompası, bataryayı etkilemeden motoru korumayı başardı. Ayrıca güneş panelleri, yol boyunca 1,8 kWh enerji toplayarak ekstra 24 km menzil sağladı.

Mercedes, çöl sürüşünden çıkarılan derslerin gelecekteki elektrikli araçların verimliliğini artıracağını belirtti. Vision EQXX, uzun mesafeli elektrikli ulaşım için sınırları zorlamaya devam ediyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800