Tesla'nın Almanya fabrikasında üretim durdu

Tesla'nın Berlin fabrikası, şüpheli kundaklama saldırısının elektriği kesmesinin ardından bir süreliğine kapatılacak.

Almanya'nın Berlin dışındaki Tesla fabrikası, şüpheli bir kundaklama saldırısı sonrasında bir süreliğine kapatılacak. Yangın, fabrikaya sıçramadı ve çalışanlar emniyetle tahliye edildi. Ancak çevredeki binlerce kişi kısa süreli elektrik kesintisi yaşadı. "Volkan Grubu" adını taşıyan bir sözde aktivist örgüt, internet üzerinde yayınladıkları bir mektupta yangını üstlendi. Aynı grup, 2021'de de benzer bir olayı üstlenmişti.

Grup, Tesla'ya yönelik sabotaj gerçekleştirdiklerini, çünkü şirketin "toprağı, kaynakları, insanları ve emeği tükettiğini, haftada 6 bin SUV üreterek öldürücü makineler ürettiğini" iddia etti. Örgüt, Gigafactory'nin tamamen yıkılmasını talep ediyor. Tesla'nın Kurucu CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformu X'te bir paylaşımda, kundakçıların "son derece aptal" olduğunu ifade etti.

Berlin fabrikası, Tesla'nın Avrupa'daki tek üretim tesisi olma özelliğini taşıyor. İlk birkaç yılı, yerel halkın çevresel endişeleri nedeniyle inşaat gecikmeleri ve müzakerelerle geçti. Geçen ay yapılan bir oylamada Tesla'nın fabrikayı genişletme planı reddedildi, ancak şirket Avrupa Kıtası'ndaki operasyonları için kritik öneme sahip olduğu için haftada yaklaşık 6 bin elektrikli araç üretmeye devam ediyor.

Etiketler Tesla
Yorumlar
Kalan Karakter 800