Rivian'ın elektrikli aracı şimdiden 68 bin rezervasyon aldı

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Rivian, R2 olarak isimlendirdiği yeni elektrikli SUV modelini tanıttığı gün, 68 bin rezervasyon aldı.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian, yeni elektrikli SUV modeli olan "R2"yi tanıttığı gün, 45 bin dolarlık orta boy elektrikli SUV için 68 binden fazla rezervasyon aldı. Rivian'ın Kurucu CEO'su RJ Scaringe, sosyal medya paylaşımında,"R2'nin topluluğumuzda bu kadar güçlü bir yankı uyandırdığını görmekten heyecan duyuyoruz." ifadesini kullandı.

2026'da piyasaya sürülecek

R2, beş koltuklu, tamamen elektrikli ve orta boy bir SUV olarak öne çıkıyor. Scaringe, müşterilerin R2'yi elde etmek için en az iki yıl beklemeleri gerekeceğini belirtti. R2'nin üretimi, Rivian'ın Illinois fabrikasında gerçekleşecek ve araç, 2026'nın ilk yarısında piyasaya sürülecek.

Rivian aynı zamanda sportif tasarıma sahip tamamen elektrikli hatchback modelleri olan R3 ve R3x'i de tanıttı. Üç motor seçeneği sunacak olan bu araçlar, en düşük motor seçeneğinde bile 500 kilometreye kadar bir menzil sağlayacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800