Rekabet devam ediyor: Çin otomobil fiyatlarını daha da düşürüyor

Avrupalı otomobil markaları, Çinli rakiplerinin ekonomik modellerine karşı rekabet edebilmek adına 20 bin euronun altında yeni modeller geliştirmek ve büyük iş ortaklıkları kurmak konusunda çaba harcıyor. Ancak Çin, rekabetin bu fiyat seviyeleriyle sınırlı kalmayabileceğini ortaya koyuyor.

Avrupalı otomobil üreticileri, Çin'den gelen uygun fiyatlı otomobil akınına karşı çözüm bulma çabalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, büyük ortaklık planları ve 20 euro'nun altında modeller üretme çalışmaları devam ederken, Çinli otomobil üreticileri de rekabeti kızıştırmak için çeşitli hamleler yapıyor.

Yüzde 5 daha ucuz

Geçtiğimiz yıl, Çinli otomotiv devi BYD, önemli bir atılım yaparak Tesla'yı geride bırakarak dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olmayı başardı. BYD'nin en ekonomik modeli olan Seagull, yeni versiyonuyla daha da uygun hale getirildi. Son günlerde piyasaya sürülen Seagull EV Honor Edition, önceki versiyonuna göre yüzde 5 daha ucuz olarak 9 bin 700 dolardan başlıyor.

Markanın daha önce 14 bin dolar seviyelerinde bulunan modellerine ek olarak, geçtiğimiz hafta Tang, Han ve en çok tercih edilen modellerinden Yuan Plus'ın fiyatlarında indirim yapıldı.

Yeni Seagull EV, 30,08 kWh ve 38,88 kWh BYD Blade batarya paketleriyle 305 kilometre ve 405 kilometre menzil sunuyor, aynı zamanda 75 beygir güç üretiyor. Modelin en üst donanım seçeneğinin fiyatı ise 12 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu gelişmelerle birlikte, Çinli otomobil üreticileri rekabeti kızıştırarak Avrupalı rakiplerine karşı güçlü bir pozisyon elde etmeye çalışıyor.

Etiketler Çin
Yorumlar
Kalan Karakter 800