ÖTV İndirimi gelmeden zammı geldi! O elektrikli otomobile ÖTV ayarı!

ÖTV indirimi gelmeden fiyatı artan elektrikli otomobil hangisi? İşte detaylar…

Güncelleme:

ÖTV matrah düzenlemesi ardından bazı elektrikli otomobillerde indirim gelmesi bekleniyordu. Ancak bu otomobilde yapılan düzenleme ile birlikte gelecek olan indirimde adeta zam ile karışacak. ÖTV indirimi gelmeden fiyatı artan elektrikli otomobil hangisi? İşte detaylar…

ÖTV matrah düzenlemesi ile birlikte bazı elektrikli otomobillerin fiyatları düşecek. Buna Mercedes marka otomobillerde dahil. Mercedes, matrah düzenlemesinden kaynaklı olarak yapacağı indirimden önce Mercedes EQA 250 otomobile zam yaptı. Elektrikli otomobilin fiyatının artması herkes tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Yapılan bu zamla birlikte elektrikli otomobil bir anda %40’lık matrah diliminde kaldı.

Mercedes EQA 250’ye matrah ayarı!

Tüm dünyada fırtına gibi esen elektrikli otomobillere yönelik olarak matrah düzenlemesi geldi. Buna göre yapılacak olan işlemler kapsamında Türkiye’de elektrikli otomobil kervanına katılarak TOGG’yi üretti. Kasım ayında gelen matrah düzenlemesi ile birlikte bazı elektrikli otomobillerde matrah düzeyi değişti. Buna Mercedes EQA 250’de dahil. Ancak Mercedes tarafından yapılan düzenleme ile birlikte EQA 250 fiyatları bir anda %40 matrah seviyesinde kaldı. Yani düzenlemeden sonra fiyatı artık düşmeyecek.

Etiketler ötv Mercedes
Yorumlar
Kalan Karakter 800