Mercedes'ten elektrikli araç kararı: Frene basıldı

Mercedes-Benz'in CEO'su Ola Kaellenius, elektrikli araç talebinin düşük olması sebebiyle şirketin hibrit ve benzinle çalışan araçlara yatırım yapma kararını duyurdu.

Perşembe günü, elektrikli araçların (EV) satışlarının çoğunu oluşturma hedefinden vazgeçen en son otomobil üreticisi Mercedes-Benz oldu. Alman lüks markası, 2025 yılına kadar elektrikli araçların, hibritler dahil olmak üzere tüm satışların %50'sini oluşturması amacına ulaşamayacaklarını açıkladı. Şirket, elektrikle çalışan araçlara talebin beklentilerin altında olması nedeniyle bu hedefi en az 2030'a kadar ertelediğini belirtti.

Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, yatırımcılara şirketin gelecek on yıl içinde içten yanmalı motorlu araçları üretmeye ve teknolojisini geliştirmeye devam edeceği konusunda güvence verdi. CEO, geçtiğimiz yılın sonlarında Avrupa'da bile tamamen elektrikli araç satışlarının 2030'a kadar gerçekleşmeyeceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Avrupa'da elektrikle çalışan araçlar şu anda toplam satışların sadece %11'ini, hibritler dahil ise %19'unu oluşturuyor.

Ford'da fiyatları düşürdü

Zayıf talep nedeniyle birçok otomobil üreticisi, elektrikli araç projelerini yavaşlatarak daha yüksek marjlı hibrit ve benzinle çalışan modellere odaklanma eğiliminde. Bu bağlamda, Ford Motor, Mustang Mach-E elektrikli SUV'unun fiyatlarını bu ayın başlarında, satışlardaki keskin düşüşün ardından 8.100 $'a kadar düşürdü. Ford ayrıca, F-150 Lightning kamyonetinin üretimini Ocak ayında azaltacağını ve Michigan Rouge Elektrikli Araç Merkezi'ndeki üretimi 1 Nisan'dan itibaren tek vardiyaya indireceğini duyurdu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800