Mercedes uygun fiyatlı küçük G serisini duyurdu

Mercedes-Benz uygun fiyatlı ve daha küçük boyutlu bir G Serisi modeli üzerinde çalışıyor. İşte yeni G serisinin özellikleri...

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, 2023 IAA Münih Fuarı'nda önemli bir tanıtım gerçekleştirdi. Bu etkinlikte, Alman üretici, elektrikli CLA konsepti gibi yeni otomobil konseptlerini tanıttı. Ancak, şirketin CEO'su Ola Källenius, sahnede başka bir müjde vermek için de bulundu. Söz konusu haber, daha küçük boyutlarda bir G Serisi modelinin tanıtılacağıydı. 

Ola Källenius, şirketin CEO'su tarafından duyurulan bu yeni otomobil, şirket içinde "Küçük G Serisi" olarak adlandırılmaya başlandı. 2021 yılında duyurulan elektrikli G Serisi olan EQG'nin ardından herhangi bir yeni model duyurulmamış olmasına rağmen, markanın bu alandaki çalışmalara devam ettiği anlaşılıyor gibi görünüyor.

Mercedes uygun fiyatlı küçük G serisini duyurdu resim: 0

Neden 'küçük G serisi'?

Bu aracın "Küçük G Serisi" olarak adlandırılmasının en önemli sebeplerinden biri, şirketin üst düzey yöneticilerinin arka planda kare formlara sahip bir tasarımın gösterilmesiydi. Ancak tasarımın ötesinde, bu otomobilin 4x4 olarak tasarlandığı ve yüksek arazi performansına ve kabiliyetine sahip olacağı vurgulanıyor. Ayrıca, otomobilin daha küçük ve kompakt boyutlara sahip olduğunu belirtmek de önemlidir.

Ne zaman piyasaya sürülecek?

Markanın üst düzey yöneticileri, küçültülmüş G Serisi'nin ne zaman piyasaya sürüleceğini henüz açıklamamış olsalar da, otomobilin geliştirilme aşamasında olduğunu düşünürsek, en erken önümüzdeki 2025 yılı veya daha sonrasında bu otomobili yollarda görmemizin mümkün olduğunu düşünebiliriz. Ayrıca, unutulmaması gereken bir detay da şudur: Küçük G Serisi'nden önce, abisi olarak kabul edilen EQG modelinin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Etiketler Mercedes
Yorumlar
Kalan Karakter 800