Kış gelmeden bu bakımları mutlaka aracınıza yaptırın! İşte kışın yapılması gereken bakımlar

Kış aylarına girmeden önce muhakkak otomobillerinize aşağıda vereceğimiz bakımları yaptırın. Soğuk kış aylarında yolda kalmamak için bu maddelere dikkat etmelisiniz.

Güncelleme:

Kış aylarına girmeden önce muhakkak otomobillerinize aşağıda vereceğimiz bakımları yaptırın. Soğuk kış aylarında yolda kalmamak için bu maddelere dikkat etmelisiniz.

Her ay ve her yıl yapılan rutin bakımları kış gelmeden önce de yapıyor musunuz? Araçların kış bakımları nasıl yapılmalıdır? Özellikle siz veya ailenizden birisi araç kullandığında yağışlı havalarda aklınızın araçta kalmaması gerekir. Bunun için de bakımları tam ve eksiksiz bir şekilde yaptırmalısınız. İşte aracınızda ş gelmeden önce yaptırmanız gereken bakımlar…

1.      İlk olarak akla gelen şey elbette kış lastiğidir. Kış lastiğini muhakkak kışları kullanmalısınız. Bu nedenle havalar soğumaya başladığında ilk olarak kış lastiklerinizi takmayı unutmayın.

2.      Silecekler ve cam suyunu da muhakkak kontrol etmelisiniz. Özellikle cam suyunun dolu olduğundan ve sileceklerin düzgün çalıştığından emin olmalısınız.

3.      Kışın ihtiyacınız olacak olan bir diğer şey ise far. Farlar kimi zaman gündüz kimi zaman ise geceleri sizlere yardımcı olur. Farların çalışması önemlidir. Hatta sis farlarını bile kontrol etmeniz iyi olacaktır.

4.      Kışın bir diğer detay ise antifriz bakımıdır. Antifrizin tam ve eksiksiz olması aracınızın ömrünü uzatır ve kışın aracınızın daha rahat çalışmasını sağlar.

5.      Filtre bakımları da kışın çok önemlidir. Filtrelerin temiz, bakımlı, açık olması aracınızın yolda rahatça hareket etmesini sağlarken sizi de yolda kalma dertlerinden koruyabilir.

6.      Yakıt deponuza yanlışlıkla su girmişse eğer bu kışları donabilir. Bu durumda yapmanız gereken şey yakıt deponuzun temizliğidir.

Bunun gibi akla ilk gelen tedbirleri almak çok önemlidir. Bunlar ile birlikte aracınızı daha güvenli bir şekilde sürebilirsiniz.

Etiketler Bakım Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800