Geleceğin elektrikli otomobili Vision One Eleven: Özellikleri neler?

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, ikonik deneysel otomobili C111'den ilham alan fütüristik tasarımlı yeni konsept aracı Vision One-Eleven’ı tanıttı.

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
Mercedes Vision One-Eleven
Mercedes Vision One-Eleven

Mercedes-Benz Vision One-Eleven, içten yanmalı motorlardan elektriklilere geçtiğimiz şu dönemde geleceğin performans odaklı otomobillerinin nasıl olacağı hakkında ipucu veriyor. Tasarımı oldukça şık olan Vision One-Eleven, orijinal C111 prototipinden esinlenerek onu günümüze taşıyor. Ayrıca aracın biraz basık görünümünün, markanın mevcut elektrikli EQS ve EQE gibi modellerini biraz andırması da dikkatlerden kaçmıyor.

Mercedes-Benz’in ikonik 300 SL aracından bildiğimiz martı kanat kapılara sahip olan One-Eleven’ın ön tarafında geleneksel ızgaraların aksine C111’in sis farlarından ilham alan bir tasarım var.

Ön kısımda yayalara ve diğer sürücülere mesajlar verebilen LED’le donatılmış bir panel de bulunuyor. Otomobilin iç kısmı alçak gövdesine rağmen oldukça geniş. İç kısmında da dış tarafta olduğu gibi turuncu detayları dikkat çekiyor. Ön kısmı tamamen kaplayan LED piksel ekran ve alışılmış direksiyonlardan farklı, motor sporlarından esinlenen dikdörtgen bir direksiyon yer alıyor.

Eski astronot kıyafetlerini andıran şık gümüş koltuklar da etkileyici bir görünüm katıyor. Araç tasarımda olduğu kadar teknik açından da dikkat çeken özelliklere sahip. Mercedes’e göre otomobil, günümüz elektrikli araçlarında kullanılanlardan daha hafif, kompakt ve güçlü bir elektrikli motorla geliyor. Motor, Mercedes’in sahibi olduğu Birleşik Krallık merkezli YASA tarafından üretildi. Bataryaları ise Formula 1 takımının desteğiyle yapıldı.

Mercedes-Benz Vision One-Eleven, sadece bir konsept ve seri üretime girmeyecek. Ancak araç, şirketin gelecekteki elektrikli süper otomobilleri hakkında ipuçları veriyor.

Etiketler Mercedes
Yorumlar
Kalan Karakter 800