Dünyanın en büyük şarj istasyonu nerede? Orada rekor sayıda araç aynı anda şarj olabiliyor!

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şarj istasyonu Shell ile BYD ortaklığında Çin’de kuruldu. 258 adet halka açık şarj istasyonunun bulunduğu alan dünyanın en büyük elektrikli şarj istasyonu olma özelliğine sahip.

Güncelleme:

258 araç kapasiteli halka açık şarj istasyonu Shell ile Çinli otomobil üreticisi BYD ortaklığında Çin’de açıldı. Aynı anda 258 aracın şarj edilebileceği bu istasyon Çin’in Shenzhen şehrinde yer alıyor. Halka açık olarak hizmet verecek olan istasyon havaalanının yakınında bulunuyor.

Dünyanın en büyük şarj istasyonu nerede? Orada rekor sayıda araç aynı anda şarj olabiliyor! resim: 0

Şarj istasyonunun kurulduğu alanda kafeler, otomatlar, dinlenme salonları, mağazalar gibi pek çok farklı işletme yer alıyor. Aynı zamanda 3.300’den fazla elektrikli araca da hizmet verebiliyor. Üstelik gelecekte işletmenin kapasitesinin artırılması da gündemde.

Elektrikli şarjda yenilenebilir enerji dönemi

Shell Recharge, elektrik şebekesinin gücünü etkilememesi ve şebekeye düşen gücün artmaması için güneş panelleri de kuruyor. İstasyonun çatısına kurulan güneş panellerinin yılda 300.000 kWh elektrik üretme kapasitesi olacak. Üstelik bu enerji de araçları şarj etmek için özel olarak kullanılacak.

Shell, elektrik araç şarj istasyonu noktasında dünya genelinde tam 40.000’den fazla istasyona sahip. Şirketin hedefi ise bu sayısı 2030 yılında 200.000+ olarak gerçekleştirmek. Üstelik bu 40.000 şarj istasyonunun büyük çoğunluğu Çin’de bulunuyor. Çin’de ortalama 25.000+ şarj istasyonu sadece Shell tarafından kuruldu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800