Arabası olanlar dikkat! 300 TL’den kaçarken 100 binlik olmayın…

Kışın gelmesi ile birlikte araç sahiplerini zorlu şartlar bekliyor. Bunlardan bir tanesi de araç bakımları.

Güncelleme:

Kışın gelmesi ile birlikte araç sahiplerini zorlu şartlar bekliyor. Bunlardan bir tanesi de araç bakımları. Özellikle soğuk havalarda motorun donmasını önleyen antifriz çok önemli bir etken madde. 300 TL gibi rakamlara değiştirilen ve pek çok yerde kontrol ettirilebilen antifriz araba aksamı için son derece önemli. Hele ki olmadığı zamanlarda ise adeta başa tam bir bela oluyor. İşte detaylar…

Araçların kışın en başta motorları donar. Motor kısmındaki donmalara karşı ise antifriz kullanılması son derece önemlidir. Bunun üzerine 300 TL civarındaki antifriz masrafından kaçan araç sahipleri ilerleyen zamanlarda 40 – 80 bin TL’lik faturalar ile karşılaşabilirler.

Antifriz motoru donmaya karşı korur!

Araçların periyodik olarak antifriz kontrollerinin yapılması önemlidir. Bunun için pek çok uzman açıklama yapmaktadır. Özellikle kışın antifriz kontrolü yapmayan sürücüler çok ağır masraflar ile karşılaşabilirler. Her periyodik bakımda yapılması gereken antifriz kontrolü ile birlikte daha güvenli yollar sizleri bekler. Eğer ki aracınızda yeterince antifriz yoksa o zaman motorda ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. İşte bundan kaçınmak için periyodik muayenelerde muhakkak antifriz kontrolü yapılmalıdır.

Antifriz, aracın insanlardaki dolaşan kanı gibidir. Kış aylarında 300 liralık antifriz koymayanlar 40 bin ile 80 bin lira arasında motor hasarlarına sebep oluyor. Ayrıca antifriz sadece kışın değil dört mevsim kullanılmalıdır.

Etiketler kış
Yorumlar
Kalan Karakter 800