Oscar dolandırıcılığına dikkat!

13 Mart Pazartesi sabahı saat 04:00'da Oscar Töreni düzenlenecek. Herkes En İyi Film Oscar'ını kimin alacağını merak ederken siber suçlular da 95. Akademi Ödüleri'ne yönelik ilgiyi fırsata çevirdi. Sahte web siteleri hazırlayan dolandırıcılar, siteye girenlerin hesap bilgilerini çalıyor.

Güncelleme:

Oscar Ödül Töreni Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Beyaz predenin Oscar Ödülleri olarak da bilinen 95. Akademi Ödülleri, bu gece düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Kaliforniya'daki Dolby Theatre'da gerçekleştirilecek tören Türkiye saatiyle saat 04.00'da başlayacak. Ödül töreni ABC kanalından canlı yayınlanacak, uluslararası birçok kanal da Oscar kazanan film ve sanatçıları izleyenlerle canlı buluşturacak.

Oscar Dolandırıcılığı

Tüm dünyanın merakla takip edeceği Oscar ödül töreninde 'En İyi Film Oscarını kim kazanacak' ve 'En İyi Erkek Oyuncu Oscarı kim olacak, 'En İyi Yönetmen Ödülü kimin olacak' soruları da yanıt bulacak. Sinemanın en iyilerinin belirleneceği törene yönelik ilgiyi, sadece sinemaseverler değil dolandırıcılar da gösteriyor. Dolandırıcılar, Oscar adayı filmleri ücretsiz izleme imkanı sunan sahte web siteleri oluşturarak, kullanıcıların kişisel ve bankacılık bilgilerini vermelerini ve kötü amaçlı yazılım indirmelerini istiyor.

Ücretsiz Oscar Alacak Filmler İfadelerine Dikkat!

Bu filmleri ücretsiz izlettiğini iddia eden ancak bunun yerine kullanıcıların parasını çalan çeşitli web siteleri tespit eden siber güvenlik uzmanları, dolandırıcılığı nasıl uygulandığını da şöyle anlattı: "Filmlere erişmek için, kullanıcıların görünürde küçük, sembolik bir abonelik ücreti ödemesi 'gerekiyor'. Ödeme yapıldıktan sonra kullanıcılar, iptal edilemeyen bir aboneliğe benzeyen eşit aralıklarla veya hesap boşalana kadar günlük küçük artışlarla tahsil edilen yetkisiz işlemlere karşı savunmasız hale geliyor.

Darkweb'te Satılabilir

Merakla beklenen Avatar'ın devam filmi, kullanıcıları kandırmak üzere çeşitli hileli taktikler geliştiren dolandırıcılar tarafından bu amaçla kullanıldı. Şema, kullanıcıları ödüller için anketleri tamamlayarak bot/robot olmadıklarını teyit etmelerinin istendiği sahte bir web sitesine yönlendirerek çalışıyor. Kullanıcı 'oynat' düğmesine tıkladığında, finansal ödül, H&M veya IKEA kuponları veya PS5 konsolu gibi kendi seçtiği bir ödülü kazandığı için tebrik eden bir mesajla karşılaşıyor.

Aldatmacanın birincil amacı, ödülü göndermek için bir komisyon ücreti talep ederek kullanıcıdan para almak. Dolandırıcılar ayrıca, finansal ödül veya hediye çeki vaadiyle kullanıcının adı, e-posta adresi ve telefon numarası gibi kişisel bilgilerini topluyor. Bu bilgiler kimlik hırsızlığı için kullanılabilir veya kötü amaçlarla Dark Web'de satılabilir."

Girişimciler siber güvenliği nasıl sağlamalı?Girişimciler siber güvenliği nasıl sağlamalı?Adından söz ettirmeye başlayan start-up'lar siber saldrıganların hedefinde. Verileri çalabilecek kötü amaçlı yazılımlar ve fidye yazılımlarıyla girişimcilere zarar veren siber suçluların tuzağına düşmemek için neler yapılmalı? İşte girişimcilere yönelik siber önlemler…

 

Etiketler Dolandırıcılık
Yorumlar
Kalan Karakter 800