Kripto paraların hepsi düşüyor bir tek o yükseliyor!

Kripto para birimleri düşüş trendindeyken TON Coin yukarı yönlü seyir izliyor. Son 1 haftada yeşil kalabilen ender kripto para birimlerinden biri olan TON Coin'in yükselişinin sırrı Telegram Messenger'a dayanıyor. İşte son 3 ayda yaklaşık yüzde 80 değer kazanan TON hakkında bilmeniz gerekenler...

TON COİN PROJESİ NEDİR?

TON, Telegram Messenger'ın kurucuları Durov kardeşler tarafından 2018'de tasarlanan üçüncü nesil bir (Proof of Work) ve Proof of Stake (PoS) konsensüs mekanizmasına sahip Ethereum tabanlı bir blok zinciri proje. TON, yıldırım hızında işlemler için tasarlanmıştır. Düşük gas ücretlerine, kullanıcı dostu uygulamalara ve yüksek ölçeklenebilirliğe sahip bu proje, yüksek ölçeklenebilirliğin yanı sıra parçalanabilir yapıya sahip.

Piyasaya sürüldüğü tarihten bu yana büyümeye devam eden proje, koin markette en büyük 22. proje. Topluluğun liderliğindeki proje, işlemleri Ethereum (ETH) gibi diğer ağlardan daha ucuza ve daha hızlı işleyebilen yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir blockchain ağı sunmayı amaçlıyor. Ayrıca ağı, merkezi olmayan depolama, anonim ağ, alan adı sistemi (DNS), anında ödemeler ve diğer hizmetler sağlayabilen bir ekosisteme dönüştürmeyi planlıyor.

TON NASIL YÜKSELİYOR?

Projeye yönelik ilginin altında Telegram ile olan ilişkisi yatıyor. Telegramla birlikte anılması projenin popülaritesini artırıyor. Toncoin (TON), Telegram tarafından kurulan bir katman 1 blockchain ağı olan The Open Network'ün (TON) yerel simgesidir. Telegram, Web3 entegrasyonu ile en başarılı sosyal medya devlerinden biri olarak ortaya çıktı.

Telegram'daki 700 milyon aktif kullanıcı ve kullanıcı alan adlarını TON'da NFT'ye dönüştürme girişimleriyle TON'un Telegram kullanıcılarının büyük bir bölümünü ağa çekmesi muhtemel ve Toncoin'in benimsenmesine etki etti. Telegram destekli TON, cüzdan sahiplerinin sayısı arttıkça yükselmeye devam ediyor.

Ayrıca TON, altyapı inşası ve entegrasyon konusundaki çabalarını durdurmadı. SafePal cüzdan entegrasyonu ve TON'da bir kripto borsası başlatma söylentisi de yatırımcıların Toncoin'e olan ilgisini artırdı. Popüler donanım cüzdanı SafePal, yıl sonundan önce Ton Coin blok zincirini ve yerel TON belirtecini destekleyen ilk cüzdan olacağını duyurduğunda platform geçen ay manşetlere taşındı.

TON COİN DAHA DA YÜKSELİR Mİ?

Toncoin, 26 Ağustos 2021'de 0,41 dolardan borsalarda işleme girdi ve ilk birkaç ayında istikrarlı bir büyüme yaşadı. TON, 12 Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5,84 dolara yükseldi. Bu, OKX kripto para borsası tarafından yürütülen bir staking etkinliğini takip etti. OKB belirtecini stake edenler için ödül havuzunda toplam bir milyon TON kapmak üzereydi.

Toncoin daha sonra , "Ton Coin'i bu harika programın en başarılı kripto para birimi haline getiren" etkinliğe 4,2 milyondan fazla tokenin dahil olduğunu açıkladı . Ancak 25 Aralık 2021'de tekrar 5 dolarla zirve yapan TON, sonunda 2022 ayı piyasasıyla birlikte düştü ve yıl boyunca önceki kazançlarını kaybetti.

ÖDÜL HAVUZUYLA YENİDEN KAZANDI

Ancak Eylül 2022'de Huobi borsasının TON tüccarları için bir ödül havuzu başlatmasıyla yeniden kazanmaya başladı. Madeni para, 7 Eylül 2022'de 2,04 dolara ulaştı. Kripto para birimi, 27 Ekim 2022'de 1,98 dolara ulaştığında başka bir artış gördü. Bunu, alım satım botu ürününde belirteci  listeleyen KuCoin borsasını takip etti. Kasım ayında, FTX ( FTT ) borsasının çöküşü bir piyasa çöküşünü tetikledi, ancak 10 Kasım'da 1,33 dolara düşmesini engelleyen TON, piyasadan daha iyi performans göstermeyi başardı. TON Coin ile ilgili geleceğe dönük platformlarda yapılan yorumlar ise genellikle yükselişe işaret ediyor ancak her an her şeyin değişebileceği de unutulmamalı.

Öz disiplininizi geliştirecek 7 alışkanlık!Öz disiplininizi geliştirecek 7 alışkanlık!Hayatınızın belirli alanlarında hiçbir kontrolünüz yokmuş gibi görünse de bazı ipuçlarını uygulayarak bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Öz disiplininizi geliştirmek zaman alır ve uygulama gerektirir. Gelin öz disiplinin ne olduğuna bakalım.

 

Etiketler Ethereum Kripto Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800