Öz disiplininizi geliştirecek alışkanlıklar

Hayatınızın belirli alanlarında hiçbir kontrolünüz yokmuş gibi görünse de bazı ipuçlarını uygulayarak bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Öz disiplininizi geliştirmek zaman alır ve uygulama gerektirir. Gelin öz disiplinin ne olduğuna bakalım.

ÖZ DİSİPLİN NEDİR?

Temelde eylemlerinizi, duygularınızı ve duygularınızı kontrol etme konusundaki tutarlı yeteneğinizdir. Finansal durumunuz söz konusu olduğunda, borç ödeme, tasarruf ve yatırım planlarınıza bağlı kalma yeteneğinizdir. Öz disiplini benimseyip uyguladıktan sonra başarıya ulaşma olasılığınız artar. 


ÖZ DİSİPLİNİN FAYDALARI

  • Kaygıyı azaltır.
  • Uzun vadeli hedeflerinize ulaşma yeteneğinizi artırır.
  • Daha mutlu hissedersiniz.
  • Daha dayanıklı olursunuz.


ÖZ DİSİPLİNİNİZİ GELİŞTİRMENİN 7 BASİT YOLU

Disiplin oluşturmayı öğrenerek sağlıksız alışkanlıkları bırakırsınız, uzun vadeli ve kısa vadeli hedeflere ulaşmanız kolaylaşır.

Öz disiplininizi geliştirmeyi kendinize yatırım yapmak olarak düşünün. Bu konuda çalışmaya istekli olduğunuz sürece, bu ipuçları sizi hak ettiğiniz yaşama kavuşmanızı sağlayacak.

1. HAREKETE GEÇİN

Özellikle kendinizi motive hissetmediğiniz zamanlarda, ondan geriye sayın ve ardından yapmanız gereken işler için kendinizi zorlayın. Öz disiplini geliştirmek böyle başlar.

2. HEDEFLERİNİZİ HER GÜN GÖREBİLECEĞİNİZ BİR YERE ASIN

Hedeflerinizi yazmak, onu daha da gerçek kılar ve ona ulaşmak için gereken disiplini oluşturmanın büyük bir parçasıdır. Hedeflerinizi sık sık göreceğiniz bir yere asın ve kendinize ilham verin. (Çalışma masanıza, buzdolabına, arabanıza, takviminize, telefonunuza…)

Doğru hedefleriniz olduğundan emin değilseniz, hedeflerinizi gözden geçirmek için zaman ayırın.

3. NEDEN BAŞLADIĞINIZI KENDİNİZE HATIRLATIN

Kendinize bu hedefi nasıl ve neden belirlediğinizi ve işiniz bittiğinde neyi başarmış olacağınızı sürekli olarak hatırlatın.

Hayatınızın kontrolünü tamamen ele aldığınızı ve hedefinize ulaştığınızı hayal edin. Ne kadar ilerlediğinizi ve ne kadar gururlu hissettiğinizi kendinize söylemek için telefonunuza hatırlatıcılar kurun. 

4. ÖNCE KÜÇÜK HEDEFLER BELİRLEYİN

Büyük bir hedefe gitmeden önce küçük bir hedef belirleyip gerçekleştirerek güveninizi geliştirin. Çıtayı çok yüksekte tutarak kendinizi bunaltmayın.

Sabırlı olun ve süreçten sıkılmamaya çalışın. Önce bu küçük hedeflere ulaşmak, size devam etmek için ihtiyaç duyduğunuz motivasyonu verebilir. Küçükten başlayarak zaman içinde öz disiplini nasıl geliştireceğinizi öğreneceksiniz.

5. ÖNCELİKLENDİRİN

Hangi görevlere en fazla çabayı ayırmaya değer olduğuna karar verin, ardından gününüzü bu plana göre düzenleyin. 

Hoşunuza gitmeyen işleri önceliklerinizin en üstüne koyun ve onları başka bir güne ertelemek yerine bittiklerinde rahatlayın.

6. ZAYIF YÖNLERİNİZİ BİLİN

Öz disiplinde nasıl ustalaşacağınızı bilmek istiyorsanız zayıf yönlerinizle mücadele edin ve bunun için önlemler alın. 

7. ARKADAŞLARINIZA GÖREV VERİN

Fikrine ve disiplinine güvendiğiniz bir arkadaşınızı sizin bu sürecinizi takip etmesi için görevlendirin. Biri sizi izlediğinde, hedeflerinizden vazgeçme olasılığınız daha düşüktür. 

Film değil gerçek: Sıvılaşan robot, hapishaneden firar etti!Film değil gerçek: Sıvılaşan robot, hapishaneden firar etti!Terminatör gerçek oldu. Araştırmacılar şekil değiştirebilen ve sıvıya dönüşebilen insansı, minyatür robotlar yarattı. Sıvı hale gelebilen robot, hapishaneden firar etti!

 

Etiketler Motivasyon
Yorumlar
Kalan Karakter 800