Kripto para gerçekleri! Kim neden yatırım yapıyor?

Bir kripto para borsasının Türkiye’de yaptığı araştırmaya göre, yatırımcıların büyük çoğunluğu borç ödemek için kripto para alıp satıyor. Kripto konusuna kadınların ilgisi erkeklere oranla yüzde 63 daha fazla.

Güncelleme:

KuCoin’in, 18-60 yaşları arasındaki 1002 yetişkinle yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Türkiye’deki kripto para yatırımcılarını konu alan araştırmaya göre, Türkiye’deki, yaklaşık her üç kripto para yatırımcısından biri piyasaya son 3 ay içerisinde dahil olmuş.

Kadınlar daha fazla ilgi duyuyor

Mevcut yatırımcıların cinsiyet dağılımını gösteren raporda, erkek yatırımcılar yüzde 53, kadın yatırımcılar ise yüzde 47 düzeyinde. “Kripto Meraklıları” başlığı altındaki araştırmaya göre kadınlar kripto konusuna erkeklere göre yüzde 63 oranında daha fazla bir ilgi duyuyor.

Maaşı iyi olan yöneticiler

Kripto Yatırımcıları kapsamındaki yatırımcıların yüzde 55’i yıllık 10 bin doların üzerinde gelir elde eden insanlardan oluşurken, yüzde 49’u yönetici pozisyonunda çalışıyor. Aynı detaylar Kripto Meraklıları kapsamında yüzde 42’si yıllık 10 bin doların üzerinde maaş alan, yüzde 33’ü yönetici pozisyonundaki katılımcılardan oluşuyor. Türk yatırımcıların en büyük yaş grubunu yüzde 33’lük oranla 18-30 yaş arasındaki yatırımcılar oluşturuyor. 50 yaş üstü yatırımcı oranı her iki kapsamda da en düşük grubu oluşturuyor.

Neden kripto paralara yatırım yapıyorsunuz?

Her yatırımcının kripto paralara olan yatırım sebepleri farklılık gösteriyor. Bu kapsamda Türk yatırımcılara sorulan “Neden kripto paralara yatırım yapıyorsunuz?” sorusunun yanıtlarında yatırımcıların yüzde 61’i “Mevcut birikimimi verimli kullanmak” yanıtını verdi. Geleceğin finans dünyasının bir parçası olmak amacıyla yatırım yapan kullanıcı yüzdesi 53 oranında olurken, yüzde 39’luk bölüm pasif gelir elde etmek amacıyla yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı.

Elde edilen kâr nerede kullanılıyor?

“Elde ettiğiniz kârı hangi alanda kullanıyorsunuz?” sorusuna ise yatırımcıların yüzde 27’si ‘borç ödemek’, yüzde 21’i ‘ev almak’ yanıtını verdi. Rapora göre “Yatırımlarımı çocuklarımın eğitimi için kullanıyorum” ve “Araba satın almak için kullanıyorum” diyen yatırımcıların oranı yüzde 20’i oldu. Yüzde 16’lık bölüm ise yeni bir iş kurma amacıyla yatırımlarını değerlendiriyor.

Kriptoyu altın ve döviz izliyor

Türk yatırımcılarının yatırım portföylerinin açıklandığı rapora göre yatırımların yüzde 40’ı kripto paralarda tutuluyor. Kripto paraları yüzde 17 ile altın, yüzde 14 ile döviz yatırımları, yatırımların yüzde 12’si bankada tutulurken yüzde 6’lık orandaki yatırımlar Türk Lirası olarak gerçekleşiyor.

İlk tercih hangi coin?

Yatırımcılarına 700’den fazla dijital varlık sunan KuCoin’in yaptığı araştırmaya göre,Türk yatırımcıların en çok tercih ettiği  kripto para Bitcoin. Bitcoin’i Ethereum takip ederken, yatırım yapılmayı tercih edilen diğer kripto para birimleri sırası ile Bloktopia, NewsCrytpo, Cardano, Verasity, Avalanche ve Ripple yer aldı.

En fazla kripto para yatırımcısı olan ülkelerEn fazla kripto para yatırımcısı olan ülkelerKripto para birimleri dünya çapında benimsenmeye devam ediyor. Triple A şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyada 320 milyondan fazla kripto para kullanıcısı var. İşte en fazla kripto yatırımı yapan ülkeler!

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800