Ethereum kilidi açılınca fiyatı artacak mı?

Kripto para dünyası çarşamba günü gerçekleşmesi beklenen Ethereum Shangay Shapella güncellemesine kilitlenmiş durumda. Bu güncellemeyle piyasa değeri yaklaşık 32 milyar dolar olan 17 milyon kilitli Ethereum’un kilidi açılacak. Peki kilidin açılması Ethereum fiyatını nasıl etkileyecek?

Güncelleme:

Kripto varlıklarda önemli bir haftaya giriş yapıyoruz. Hangi kripto para artacak diye araştırma yapanların gündeminde bu hafta Ethereum ön sıralarda olacak. Çünkü çarşamba günü gerçekleşmesi beklenen Ethereum Shangay Shapella güncellemesiyle piyasa değeri yaklaşık 32 milyar dolar olan 17 milyon kilitli Ethereum’un kilidi açılacak.

Ethereum fiyatı düşecek mi?

Piyasada beklenti yaratan yükseltmenin etkilerini değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, kripto varlık yatırımcılarının Ethereum'da düşüş riski görmediğini aksine artışa yönelik emareler bulunduğunu belirtiyor; "Bu durumun Ethereum fiyatı üzerinde satış baskısı yaratabileceğini düşünen piyasa katılımcıları olduğu gibi borsalardaki Ethereum oranının tarihi düşük seviyelere yakın olduğu ve Ethereum opsiyonlarının volatilitesinin son iki haftadır düşüş içerisinde olduğu, böylece yatırımcıların riskli bir durum öngörmediğini düşünen piyasa oyuncuları da çoğunlukta. Ethereum fiyatının hafta içi hangi yöne seyredeceği şu an belirsizliğini korurken Shangay güncellemesinin piyasada bir beklenti oluşturduğu da aşikâr. Nitekim Bitcoin fiyatı uzun süredir 28.000$ bölgesinde akümüle olmayı sürdürürken Ethereum son iki haftada %10 primlendi ve 16 Ağustos 2022 tarihinden bu yana ilk kez 1.900$ seviyesinin üzerini gördü. Shangay yükseltmesi yaklaşırken hafta içerisinde Ethereum’da volatilite yukarı ve aşağı yönlü olarak artabilir."

FUD korkusu artıyor

Shanghai güncellemesinin etkileri konusunda oluşan endişe nedeniyle kripto para piyasalarında FUD olarak adlandırılan korkunun arttığı da dile getiriliyor. Kripto topluluğu, Ethereum [ETH] topluluğundan büyük ilgi gören yaklaşan Kripto topluluğu, Ethereum [ETH] topluluğundan büyük ilgi gören yaklaşan Shanghai yükseltmesini merakla bekliyor. Bununla birlikte, artan incelemenin ETH'nin geleceği üzerinde potansiyel olarak olumsuz etkileri olabilir.

Shanghai yükseltmesi nelere yol açabilir?

9 Nisan'da, dijital varlık saklama hizmetleri sunan bir şirket olan Cobo'nun kurucusu Shenyu, ETH'lerini stake eden Ethereum adreslerinin özel anahtarlarının güvenlik açıkları karşı savunmasız olabileceğini belirtti.

9 Nisan'da, dijital varlık saklama hizmetleri sunan bir şirket olan Cobo'nun kurucusu Shenyu, ETH'lerini stake eden Ethereum adreslerinin özel anahtarlarının güvenlik açıkları karşı savunmasız kalabileceğine dikkat çekti. Güncellemeyle yaşanacak en temel değişiklik, ETH stake yapanların şu anda ETH 2.0 akıllı sözleşmesinde kilitli olan kripto paralarını geri çekebilmeleri olacak. Kilidi açılacak hesaplardan muazzam bir satış baskısı yaşanıp yaşanmayacağı merakla bekleniyor.

Mudrex'in CEO'su Edul Patel, Ethereum'daki Şangay güncelleesinin fiyatta bir miktar oynaklık yaratabileceğini ancak hafta sonu nispeten yatay işlemler göz önüne alındığında önemli satışlarla karşılaşmamanın da olası olduğunu dile getirdi.

Etiketler Ethereum
Yorumlar
Kalan Karakter 800