En popüler kripto para birimleri hangileri?

Amiral kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 20 bin dolardaki patinajının ardından 21 bin dolara tırmanması birçok kripto para biriminde de hareketlenmeye neden oldu. İşte en polüler 5 kripto para biriminin 1 haftalık performansları.

Türkiye ve dünya borsalarında kripto para yatırımcılarının en çok takip ettiği kripto para birimleri Dogecoin (DOGE), Bitcoin (BTC), Shiba İnu (SHİB), Terra (LUNA) ve Gala’ydı (GALA). 

DOGE’DA ELON MUSK ETKİSİ

Dogecoin, son günlerde Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla önemli ölçüde primlendi. DOGE, 25 Ekim’de başlayan yükselişini 1 Kasım tarihinde 0,1582 dolar zirvesine kadar sürdürdü. Bu süreçte %168’i bulan değer artışı gören DOGE, haftanın zirve fiyatından gelen satışlarla 4 Kasım’da 0,1155 dolara kadar gerileyerek ilk ciddi düzeltmesini gerçekleştirdi.

Haftanın dip seviyesinden gelen alımlarla yatay harekete başlayan DOGE, yükseliş gördükten sonra haftalık bazda %5 değer kaybıyla ve 0,12 dolar fiyatla yeni haftaya giriyor.

 BITCOIN 19 BİN DOLARA DÜŞECEK Mİ?

Bitcoin, geçen hafta sonu kısa bir süre 21 bin dolar seviyesini test ettikten sonra hafta boyunca düşüş eğilimli bir grafik çizdi. FED’in faiz kararı sonrası BTC, 20.000 dolar sınırına doğru düşüşe geçti. 20 bin dolar sınırında haftalık dip fiyatını belirleyen Bitcoin, haftanın son günü alımlarla 21.400 dolar bandına kadar yükseldi. Hafta sonunun ilk günü hafif satıcılı yatay hareket eden Bitcoin, 21.000 dolar üzerinde kaldı.

SHIBA DİRENÇ NOKTASINDA

Shiba, geçen hafta sonu %30’u bulan bir yükselişle 0,000015 dolara kadar yükseldi, ancak bu noktada satış gören kripto para, aynı hızla 0,000011 dolar bandına geri çekildi. Shiba pazarında, hafta boyunca ortalama 0,00001170 dolarda zemin oluşurken yukarı bölgede 0,000013 dolarda bir direnç meydana geldi. Hafta boyunca bu iki fiyat arasında yatay hareket eden Shiba, Cuma günü destek bölgesinden gelen alımlarla bugün 0,000013 dolar direncini yeniden test ediyor.

LUNA BAŞLADIĞI NOKTADA

LUNA, haftaya 2,5 dolar bandında başladı. Hafta ortasına kadar satıcılı hareket eden LUNA, 2,25 dolara kadar kısmi bir gerileme gördükten sonra bu noktada alıcılar devreye girdi.

Perşembe günü haftanın dip seviyesinden başlayan alımlarla hafta sonuna girmeden 2,71 dolara kadar yükselen LUNA, kısa sürede %20 değer artışı kaydetti. Haftanın zirve seviyesinden gelen satışlarla 2,5 dolar seviyesine geri dönen altcoin, haftalık bazda düşüş yaşadı.

 GALA DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ BAŞLADI

GALA, haftaya 0,044 dolardan düşüş eğilimli başladı. Perşembe gününe kadar 0,04 doların altına inen kripto para, Gala platformunun potansiyel bir hack olayıyla karşı karşıya olabileceğine dair söylentilerin yayılmasıyla hızlı şekilde %30 değer kaybederek 0,027 dolara kadar geriledi.

Panik satışlarının ardından hızlı toparlanan kripto para, dip seviyelerden gelen alımlarla günü 0,034 dolarda kapattı. Haftanın son iş gününde yükselişine devam eden GALA piyasasında platformun güvende olduğuna dair yapılan açıklamaların ardından kısa süreli düşüş telafi edildi.

En çok konuşulan kripto para birimleriEn çok konuşulan kripto para birimleriKripto para, takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimi. Kimilerine göreyse geleceğin para birimi. İşte en çok konuşulan kripto para birimleri:

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800