Kredi mi taksitli nakit avans mı? Hangisi avantajlı?

Bankaların müşterileri için hazırladığı ihtiyaç ve tüketici kredilerinde faiz oranları yüzde 2'yi aşmışken daha ucuz kredi bulma arayışındaki vatandaşlar, taksitli nakit avans seçeneğini kullanmaya başladı. Peki ihtiyaç kredisi mi taksitli nakit avans mı avantajlı?

Güncelleme:

Bankalar, müşterilerinin acil nakit ihtiyacına çözüm için 'Taksitli nakit avans' adlı bir kredi hizmeti başlattı. Müşterilerin ek hesap limitlerine göre kullandırılan taksitli nakit avans, en fazla 12 ay vade ile kredi çözümü sunuyor. Krediden farklı olarak hiçbir belge veya ek masraf olmadan kullandırılan taksitli nakit avansta güncel faiz oranı aylık yüzde 1,36.

Taksitli Nakit Avans mı ihtiyaç kredisi mi avantajlı?

Taksitler zamanında ödenmezse de bankalar ek faiz oranı uygulayabiliyor. Ayrıca taksitli nakit avanstan da yüzde 20 oranında vergi alınıyor. İhtiyaç ya da tüketici kredilerinde ise güncel faiz oranları, bankalara ya da müşterilerin kredi notuna göre değişmekle birlikte ortalama yüzde 2'yi aşıyor. Bu durumda 1 yıl içinde geri ödeyebileceğiniz bir nakit çözümü arıyorsanız ve ihtiyaç duyduğunuz miktar aylık gelirinizin birkaç kat ise taksitli nakit avans seçeneği oldukça cazip bir çözüm.

Taksitli nakit avans nasıl alınır?

Taksitli nakit avans hizmetinden faydalanabilmek için ilgili bankaya ait kredi kartına sahip olunması gerekiyor. Nakit avans, bankanın ATM, mobil ya da internet şubelerinden belge ibraz etmeksizin kullanılabiliyor. Ancak nakit avans hizmetini kullanmak için müşterinin kredi kartı ekstre borçlarını düzenli bir şekilde ödemesi gerekiyor. Eğer 1 yıl içinde kredi kartı ekstre borcunun yüzde 50’si 3 kez ödenmezse tüm borç ödenene kadar taksitli nakit avans hizmeti kullanılamıyor.

Taksitli nakit avans şartları nelerdir?

Taksitli Nakit Avans işlemi için aylık BSMV ve KKDF hariç yüzde 1,36 faiz oranı uygulanıyor. Genellikle bankalar 5-12 arası vadelerle geri ödeme seçeneği üzerinden taksitli nakit avans hizmeti sunuyor. Bankalar genellikle kullanılabilir nakit çekim limiti kadar taksitli nakit avans işlemi yapılmasına izin veriyor. Son ödeme tarihinde ödenmeyen taksitli nakit avans kredisi işlemi anaparası için, son ödeme tarihinde, ödeme dönemi için geriye dönük olarak nakit faiz oranı üzerinden akdi faiz hesaplanacak ve bu tutar biriken nakit çekme faizine ekleniyor.

Iskonto nasıl hesaplanır? Iskonto oranı nedir? Iskonto nasıl hesaplanır? Iskonto oranı nedir? İskonto nedir? İskonto nasıl hesaplanır? İskonto oranı nedir?

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800