Cep telefonu satın almak için kredi çekilir mi?

Cep telefonu satın almak isteyen kullanıcılar, kredi çekmenin avantajlı olup olmadığını araştırıyor. Peki, cep telefonu almak için kredi çekilir mi? Cep telefonu satın alımlarıyla ilgili yapılan değişikliklerin ardından taksit süresi ve vade sınırı ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

1 9 CEP TELEFONLARI İÇİN TAKSİT SÜRESİ 12 AY
CEP TELEFONLARI İÇİN TAKSİT SÜRESİ 12 AY

Yapılan yeni düzenlemeye göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu taksit süresi ile cep telefonu almak amacıyla çekilen tüketici kredileri vade sınırında değişikliğe gitti. Buna göre, yenilenmiş cep telefonu alımlarında herhangi bir tutar sınırı olmaksızın taksit süresi 12 ay olarak belirlendi.

Cep telefonu alımı amacıyla tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin TL tutarı, 12 bin TL’ye çıkarıldı.  Tüketici kredilerindeki vade sınırı, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay, 12 bin liranın üzerindeki cep telefonlarında ise 3 ay olarak uygulanacak.

2 9 CEP TELEFONU ALMADAN ÖNCE DİKKAT!
CEP TELEFONU ALMADAN ÖNCE DİKKAT!

İlk olarak almak istediğiniz telefonun fiyatı internetten araştırılmalı. Her teknoloji mağazasında ve operatörde farklı bir fiyatla karşılaşabilirsiniz. Bunun için karşılaştırma sitelerinden yararlanılabilir.

Dikkat etmeniz gereken en önemli şey telefonun peşin fiyatı üzerine ödeyeceğiniz faizin miktarı. Bu bankadan bankaya operatörden operatöre ve taksit sayısına göre değişecektir. Bunun araştırması mutlaka yapılmalı!

3 9 BANKA KREDİSİYLE TELEFON ALMAK NE KADAR MANTIKLI?
BANKA KREDİSİYLE TELEFON ALMAK NE KADAR MANTIKLI?

12 ay taksitle cep telefonu almak isteyen bir kişi Banka Kredi Sistemi’nden faydalanabilir.  Bu sistemin en büyük avantajlarından biri cihaz alımında vade farkından kurtulmak…

Operatör firmalar telefon satışlarında peşin fiyatı üzerine ciddi vade farkları yansıtabiliyor. Telefon almak isteyen kişiler ya bu vade farkını göz önüne alıp cihaz satın alıyor ya da nakit satın alma yöntemine başvuruyor. Banka Kredi Sistemi ise telefon almak isteyenleri bu durumdan kurtarabilecek bir yöntem…

4 9 2023 YILINDA CEP TELEFONU KREDİSİ VEREN BANKALAR
2023 YILINDA CEP TELEFONU KREDİSİ VEREN BANKALAR

Günümüzde mağazaların cep telefonu almak isteyen kişilere kredi kartına taksitlendirme yapamaması, pek çok bankanın akıllı cihaz satın almak isteyen kişilere yönelik olarak kredi kampanyaları başlatmasını da beraberinde getirdi. Ancak bu durumdan yararlanabilmek için kredi notunuzun yüksek olması gerekiyor.

İşte cep telefonu kredisi veren bazı bankalar…

-Denizbank

-ING Bank

-QNB Finansbank

 

5 9 BANKALAR ANLAŞMALI MAĞAZALARA KREDİ VERİYOR
BANKALAR ANLAŞMALI MAĞAZALARA KREDİ VERİYOR

Yukarıdaki bankalardan cep telefonu kredisi çekebilir ve istediğiniz cep telefonunu nakit para vermeden ya da kredi kartına çekim yaptırmadan satın alabilirsiniz. Ancak bu bankaların anlaşmalı mağazalar aracılığıyla cep telefonu kredisi verdiği de gözden kaçırılmamalı.

6 9 DENİZBANK CEP TELEFONU KREDİSİ
DENİZBANK CEP TELEFONU KREDİSİ

Denizbank’tan kredi çekerek cep telefonu almak istiyorsanız; akıllı cihazınızı Mediamark’tan almanız gerekiyor. Mağazaya gitmek yerine SMS yoluyla da başvuru yapılabiliyor.

Denizbank cep telefonu kredisine başvurmak istiyorsanız; telefonunuzun SMS bölümünden KREDİM yazmalı, bir boşluk bırakmalı ve TC kimlik numaranız ve çekmek istediğiniz kredi miktarını yazarak, 3280’e mesaj göndermelisiniz. SMS yoluyla size başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığı iletiliyor. Başvurunuz onaylandığında size çıkan kredi miktarı Mediamarkt’a aktarılıyor.

7 9 ING BANK CEP TELEFONU KREDİSİ
ING BANK CEP TELEFONU KREDİSİ

Teknosa mağazalardan almayı düşündüğünüz akıllı cihazlar için ING Bank’tan cep telefonu kredisi çekebiliyorsunuz. ING Bank cep telefonu kredisine başvurabilirsiniz.

Telefonunuzun SMS bölümüne gelip, TEKNOSA yazıp, bir boşluk bırakıp, TC kimlik numaranızı ve çekmek istediğiniz kredi miktarını da yazıp, bu mesajı 2229’a mesaj yollayarak, cep telefonu kredisine başvurabilirsiniz.

8 9 QNB FİNANSBANK CEP TELEFONU KREDİSİ
QNB FİNANSBANK CEP TELEFONU KREDİSİ

TURKCELL İletişim Merkezleri ile anlaşmalı olan QNB Finansbank sayesinde dilediğiniz cihazı satın alabiliyorsunuz.

Ancak Turkcell faturaya ek olarak alınabilecek cihazlar söz konusu olduğunda bu krediden yararlanma şansınız bulunmuyor.

9 9 FATURAYA EK TELEFON KREDİSİ NASIL ALINIR?
FATURAYA EK TELEFON KREDİSİ NASIL ALINIR?

Telefon kredisi veren bankalardan ayrı olarak faturaya ek telefon imkanları da bulunmaktadır. Türkiye’deki bütün operatör firmalarının da kendi bünyelerinde oluşturdukları bir kredi limiti sistemleri bulunmakta. Bu sistemler fatura ödeme alışkanlıklarınıza göre size bir kredi limiti belirlemektedir. Faturalarınızı düzenli ödemeniz durumunda kredi miktarınızı yükseltebilir ve faturanıza ek cep telefonu alabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800