Yazılım mühendisi maaşları

Yazılım mühendisleri yazılım geliştirme ile ilgilenir ve her sektörde çalışabilen mesleklerdendir. Peki yazılım mühendisi görev ve sorumlulukları nelerdir? Yazılım mühendisi nerede çalışır? Yazılım mühendisi maaşları ne kadardır?

Güncelleme:

Yazılım mühendisi nedir?

Yazılımlarla ilgilenen bilim dalına yazılım mühendisliği denir. Yazılım mühendisliği biliminin temsilcileri yazılım mühendisleri, kullanıcı ihtiyacına göre oluşturulacak yazılımın tasarımını, gereksinimini ve yapısını inceler ve programa dillerini kullanarak yazılım meydana getirirler. Yazılım mühendisleri, yeni yazılımlar oluştururlar ya da var olan yazılımları son kullanıcı ihtiyaçlarını çözümlemek için iyileştirirler.

Yazılım mühendisleri sayesinde, akıllı telefonlar, bilgisayarlar, televizyonlar, otomobiller vb. son teknolojiye göre şekillenerek, basit ve pratik hale getirilmektedir.

Yazılım mühendisi nerede çalışır?

Yazılım mühendisliği bölümünden mezun olan mühendisler, bilgisayar sistemlerinin kullanıldığı her yerde iş bulabilirler. Özellikle otomotiv, hastane, bankacılık, telekomünikasyon vb. yerlerde yazılım mühendisleri için iş imkanı çoktur. Yazılım mühendislerinin iş alanları genellikle; proje yöneticiliği, veri tabanı uzmanlığı, iş analistliğidir.

Yazılım mühendisi maaşları resim: 0

Yazılım mühendisinin görev ve sorumlulukları

Yazılım mühendisleri, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre yazılımları analiz eder. Analizler sonucunda en doğru uygulamayı bularak, yazılımı planlar. Yazılım tamamlandıktan sonra kullanıcıya sunulur. Daha sonra kullanıcıya gerekli eğitimleri vermek ve kullanım sırasında oluşabilecek sorunlarla ilgilenmek, yazılım mühendislerinin işidir.  

Yazılım mühendisi maaşları

Yazılım mühendisleri özel sektörde ya da serbest olarak çalışabilmektedir. Özel sektörde çalışan yazılım mühendisi maaşları kıdeme ve sektöre göre farklılık gösterebilmektedir.

  • Kıdemli yazılım mühendisinin maaşı ortalama 42.000 TL’dir. Bu rakam 63.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
  • Normal bir yazılım mühendisinin maaşı ise ortalama 26.000 TL’dir. Bu rakam 52.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
  • Yeni mezun bir yazılım mühendisinin maaşı ise ortalama 10.000 TL’dir. Bu rakam 20.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
Franchising nedir? İşte Franchise veren şirketlerFranchising nedir? İşte Franchise veren şirketlerFranchising, özellikle yemek sektöründe çok yaygın bir sistemdir. Bu popüler sistem, birçok girişimci tarafından merak edilmektedir. Franchising nedir? Franchise sistemi hangi sektörlerde yaygın olarak kullanır? Franchise veren firmalar nelerdir? sorularını sizler için yanıtladık.

 

Etiketler maaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800